Θεσσαλονίκη: Κρατούσε ομήρους, τους χτυπούσε κι απειλούσε να τους ανατινάξει με φιάλη υγραερίου

Ενα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες στις Συκιές Θεσσαλονίκης κι έγινε γνωστό πρόσφατα, με τις λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας να συγκλονίζουν.

Το συμβάν έλαβε χώρα την 30ή Ιανουαρίου σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα, όπου ένας 33χρονος κρατούσε ομήρους κι απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Συγκεκριμένα το κέντρο της Αμεσης Δράσης έδωσε εντολή στα πληρώματα δύο περιπολικών να κατευθυνθούν στην οδό Παπαναστασίου, στις Συκιές, όπου υπήρχε σε εξέλιξη σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο. Σύμφωνα με τις Αρχές 33χρονος με ψυχικά προβλήματα είχε κλειδώσει τη μητέρα του, τον πατριό του κι ένα ανήλικο κορίτσι σε ημιυπόγειο διαμέρισμα. Τους χτυπούσε και απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει με το μαχαίρι που κρατούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο πατριός και το ανήλικο κορίτσι είχαν καταφέρει να βγουν από το ημιυπόγειο μέσω ενός παραθύρου. Ακουσαν την τραυματισμένη γυναίκα να φωνάζει «βοήθεια θα με σκοτώσει». Τότε επιχείρησαν να εισβάλουν στο διαμέρισμα, όμως ο 33χρονος είχε τοποθετήσει τον σύρτη. Ζήτησε από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν γιατί κρατούσε μαχαίρι. Εκείνοι, ακούγοντας τη γυναίκα να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια, αποφάσισαν να επέμβουν.

Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και πέρασαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Ο δράστης έτρεξε προς την κουζίνα και έτσι κατάφεραν να απομακρύνουν την τραυματισμένη γυναίκα, όμως η δράση του 33χρονου δεν σταμάτησε εκεί. Ο δράστης είχε κόψει το σωληνάκι μιας φιάλης υγραερίου. Την άνοιξε γεμίζοντας το διαμέρισμα με υγραέριο. Στο ένα χέρι κρατούσε αναπτήρα και στο άλλο το μαχαίρι.

Είπε στους αστυνομικούς να φύγουν για να μην ανατινάξει την πολυκατοικία. Χωρίς να χάσουν την ψυχραιμία τους, οι τέσσερις αστυνομικοί συνέχισαν να μιλούν με τον 33χρονο για να τον μεταπείσουν. Ο χρόνος περνούσε κι εκείνος δεν έδειχνε να αλλάζει γνώμη. Ξαφνικά έστρεψε το μαχαίρι προς το στήθος του και προσπάθησε να το καρφώσει στην καρδιά του.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο δράστης φορούσε χειροπέδες. Ο 33χρονος διακομίσθηκε σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία.

(reader – φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί