Μηταράκης για Έβρο: Θα επεκταθεί ο φράχτης, η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι

Την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, με σκοπό την καλύτερη φύλαξη των συνόρων μας με την Τουρκία, ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής .

Ο υπουργός απάντησε επίσης και στο αν οι 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε νησίδα στην περιοχή, βρίσκονταν τελικά σε ελληνικό έδαφος.

Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι ο φράχτης στο Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα, σημειώνοντας πως η χώρα μας δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι και ότι η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη χώρα.

«Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην ΕΕ λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. «Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη νησίδα του Έβρου στην οποία εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, ο υπουργός σημείωσε ότι δεν πρόκειται για ελληνικό έδαφος, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε πως τόσο η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όσο και το Κτηματολόγιο, δήλωσαν ξεκάθαρα πως το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Σε ό,τι αφορά την άφιξη μεταναστών σε άλλα νησιά, όπως τα Κύθηρα, ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, άλλα και ο φράχτης στον Έβρο, έχουν αναγκάσει τους λαθροδιακινητές να αναζητήσουν άλλες διαδρομές σε άλλα νησιά και εργαλειοποιούν τις νησίδες του Έβρου.

(ΦΩΤΟ:intime)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί