«Παράθυρο» Μητσοτάκη για νέες απαγορεύσεις στους «αρνητές»: «Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι. Το τζάμπα πέθανε», vid

Υπό τη μορφή...πρόστυχων «προνομίων».

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στην “Καθημερινή” έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος, όπως ήταν φυσικό, ερωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τα περιβόητα προνόμια αλλά και για τα μεγάλα ποσοστά των πολιτών που συνειδητά έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα διαχωρισμού των πολιτών, καθώς υποστήριξε πως η εκστρατεία πειθούς γίνεται καθημερινά εδώ και 16 μήνες από κυβέρνηση και ειδικούς, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής:

.

«Θα έλεγα ότι ως προς την προθυμία του εμβολιασμού η Ελλάδα είναι περίπου στον μέσο όρο. Υπάρχουν χώρες πολύ πιο απρόθυμες και χώρες που είναι πολύ πιο πρόθυμες. Όλες οι χώρες όμως αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Και εμείς, πράγματι, νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου όσοι με ενθουσιασμό έτρεξαν να εμβολιαστούν το έχουν κάνει ή έχουν ήδη σχεδιάσει τον εμβολιασμό τους. Και τώρα καλούμαστε να απευθυνθούμε σε αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως να είναι πιο καχύποπτοι, πιο σκεπτικοί, για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Αυτοί δεν είναι ένα ομοιογενές σύνολο. Υπάρχουν αυτοί που θα έλεγα ότι είναι φιλοσοφικά αρνητές του εμβολίου, πάρα πολύ δύσκολο να πειστούν στην πράξη για την ανάγκη του εμβολιασμού. Δεν είχαν πειστεί ούτε για άλλα.

Υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία, όμως, ανθρώπων οι οποίοι μπορεί να είναι ακόμα καχύποπτοι ή κάποιοι οι οποίοι κατά την άποψη μου η συμπεριφορά τους είναι εξαιρετικά κατακριτέα, που είναι αυτοί που λένε «δεν βαριέσαι, ξέρω ότι δουλεύει, να το κάνουν οι άλλοι, να ξεπεραστεί η πανδημία, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να το κάνω εγώ». Θα τους αποκαλούσαμε στα Αγγλικά «free riders». Είναι αυτοί οι οποίοι περιμένουν από τους άλλους να κάνουν τη δουλειά.

Πρέπει να επιμένουμε, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες, στα σκληρά επιστημονικά δεδομένα και στα στατιστικά στοιχεία τα οποία έχουμε πια στην διάθεση μας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Αλλά όλοι αναλαμβάνουν πια τις συνέπειές τους. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη.

Δεν μου αρέσει ούτε η λέξη «κίνητρα», ούτε «διευκολύνσεις». Θεωρώ ότι ο εμβολιασμένος απολαμβάνει δικαιώματα τα οποία απορρέουν.

Και για το ζήτημα του Freedom Pass που δώσαμε στην νεολαία δεν καταλαβαίνω αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία, να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι σε δύο χρόνια που θα γίνουν εκλογές θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».

(φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί