Πλεύρης για επίθεση: «Με μάσκα ο δράστης – Έβαλε τα κλάματα ο γιος μου», aud

Για την επίθεση που δέχθηκε σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα, ενώ έτρωγε με την οικογένειά του, μίλησε στον realfm 97,8, o υπουργός Παιδείας και υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α’ Αθήνας, Θάνος Πλεύρης.

Αρχικά ανέφερε:

«Την Κυριακή ήμουν με την οικογένειά μου, δεν ήμουν σε κάποια πολιτική εκδήλωση, όχι ότι αυτό θα δικαιολογούσε μια τέτοια ενέργεια. Με την σύζυγό μου και τα δύο παιδιά μας, 8 και 13 ετών, ήμασταν στα Πετράλωνα και επειδή ήμουν με την οικογένειά μου επιθυμούσα η ασφάλεια να βρίσκεται διακριτικά πιο πέρα.

Κακώς πίστευα ότι η οικογένεια παραμένει κάτι που είναι εκτός οποιασδήποτε αντιπαράθεσης. Εκεί που τρώγαμε, τελείως απρόκλητα επιτέθηκε ένας που έφτασε ακριβώς δίπλα μου και έριξε ένα μεγάλο γιαούρτι αλλά και άλλο περιεχόμενο με μια σακούλα. Την χτύπησε στο μάτι μου και πέτυχε και τα δυο μου παιδιά και την γυναίκα μου με το γιαούρτι και τράπηκε σε φυγή» περιέγραψε.

«Αυτό είναι απόλυτα προκλητικό. Η κάθε πράξη βίας πρέπει να καταδικάζεται, πόσο μάλλον όταν στόχος δεν είναι ο πολιτικός, αλλά η γυναίκα και τα παιδιά του. Στοχοποιείται η οικογένειά μου δηλαδή επειδή κάποιος έχει ιδεολογικές διαφορές μαζί μου» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Το να προσπαθώ να εξηγήσω στον 8χρονο γιο μου, που έβαλε τα κλάματα, είναι εξοργιστικό» σχολίασε. «Φορούσε σκούφο και είχε μάσκα χειρουργική. Δεν μπορούσες να δεις το πρόσωπό του» υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Ασχέτως αν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, θεωρούσα ότι θα γίνει αντικείμενο καταδίκης από όλα τα κόμματα αμέσως, αυτονόητα. Και βλέπω μία ανάρτηση του κ. Παπαδημούλη, που ήταν η μοναδική κίνηση από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που έβγαλε ανακοίνωση έπειτα από ένα 24ώρο. Η ανακοίνωση είναι γενική και αόριστη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαπραγμάτευτα κατά της βίας. Γενικώς και αορίστως… Και ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι αυτά δεν πρέπει να γίνονται γιατί μετατρέπουν τον θύτη σε θύμα. Το ΠΑΣΟΚ δε, δεν έβγαλε ανακοίνωση.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε μια ξεκάθαρη ανάρτηση από τα εκλεγμένα στελέχη. Αυτό δείχνει ότι πάμε σε μια τοξικότητα. Αν σε τέτοια θέματα που είναι θύματα τα παιδιά ενός πολιτικού, που βλέπουν τον πατέρα τους να δέχεται επίθεση, να τον γιαουρτώνουν, να δέχονται τα ίδια γιαούρτια, και δεν μπορούμε να πούμε με σαφήνεια ότι το καταδικάζουμε και συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά, βλέπω ότι κάποιοι επιδιώκουν την τοξικότητα».

Ακούστε στα πρώτα κιόλας λεπτά πώς περιγράφει το σκηνικό της επίθεσης ο Υπουργός:

(Από real.gr – eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί