«Ούτε ο Α. Παπανδρέου δεν θα νικούσε»: Ιστορική ατάκα πρ. Υπουργού που φέρνει εξελίξεις

Οδηγούν τον Ανδρουλάκη στην πόρτα της εξόδου.

Τα «μαχαίρια» βγήκαν πλέον για τα καλά τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαβάσατε σε πρότερο άρθρο μας.

Βαρυσήμαντα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εκτοξεύουν σχεδόν καθημερινά τα «καρφιά» τους κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, χρεώνοντάς του εν πολλοίς την αδυναμία να περάσει έστω και τον αποδυναμωμένο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Ενώπιον της πρωτοφανούς εσωκομματικής περιδίνησης στο ΠΑΣΟΚ, κορυφαία πολιτικά στελέχη έχουν ανοίξει τη συζήτηση περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα της Νέας Αριστεράς αλλά και του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τη σύσταση ενός νέου φορέα στον χώρο της λεγόμενης “κεντροαριστεράς”.

Ένας εξ αυτών είναι ο πρώην Υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος από την επομένη κιόλας των Ευρωεκλογών δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του προς την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με το ertnews, ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” έκανε τις εξής δηλώσεις, μη διστάζοντας να αναφέρει πως «ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να οδηγήσει στη νίκη το ΠΑΣΟΚ του σήμερα».

«Είμαστε ένα κόμμα εξουσίας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει και να έχει δύο διασπάσεις είχαμε μία ευκαιρία. Επομένως να μια χρυσή ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να κάνει το μεγάλο άλμα που χρειαζόταν να κάνει για να γίνει πάλι αξιωματική αντιπολίτευση με προοπτική εξουσίας.

Χάνοντας λοιπόν, αυτή τη ευκαιρία άνοιξε η συζήτηση για το τι πήγε λάθος. Πρέπει να γίνουμε ένα ανοικτό κόμμα.

Υφίστανται πολλά σενάρια επί τάπητος. Ένα σενάριο είναι να προσφύγουμε άμεσα σε εκλογές. Δεύτερο σενάριο να πάμε σε εκλογές μετά το καλοκαίρι και τρίτο σενάριο είναι να κάνουμε μια συνδιάσκεψη και μετά να πάμε σε εκλογές.

Αν ένα πρόσωπο έρθει αύριο, πάρει το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να λειτουργεί έτσι, σας διαβεβαιώ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ο ίδιος να ήταν δεν θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ σε νίκη στις επόμενες εκλογές».

Με πληροφορίες από ertnews – φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί