«Δεν νίκησε τον Κασσελάκη, θα κερδίσει τον Μητσοτάκη;;;»: «Μύλος» το ΠΑΣΟΚ για Ανδρουλάκη

Σε συνεχή περιδίνηση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με κορυφαία στελέχη του να αμφισβητούν ευθέως τον Νίκο Ανδρουλάκη ζητώντας άμεσα εκλογές.

Οι εξελίξεις αυτές δεν απέχουν από τις ευρύτερες πιέσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς για «συνεργασίες κομμάτων».

Ένας εκ των πρωταγωνιστών τις τελευταίες μέρες στις διεργασίες για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ίδιος εξήγησε γιατί πλέον έχει στρέψει αλλού του βλέμμα του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενος πως δεν μετανιώνει που το 2021 στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη:

«Το 2017 ψήφισα με πολύ θέρμη την Φώφη Γεννηματά, που είχε τη δυνατότητα να ενώσει και να το πάει πιο πέρα το κόμμα. Το 2021 είπα ότι η Φώφη δεν μπορεί να πάει παραπέρα, όμως εκείνη αγωνιζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ με πάνω από 30%, όμως τώρα είναι πολύ πιο κάτω. Αν σήμερα το ΠΑΣΟΚ πάει με τον ίδιο τρόπο, ποιο θα είναι το αφήγημα στις επόμενες εκλογές. Άρα μέχρι τότε δεν έχουμε αφήγημα».

Αναφερόμενος δε συγκεκριμένα στον Ανδρουλάκη, άφησε σοβαρότατες αιχμές:

«Στην προεκλογική περίοδο μας έλεγε ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων ότι ο πρόεδρος δεν κάνει. Ο ίδιος ο πρόεδρος έθεσε το ζήτημα πως, αν πάρουμε την τρίτη θέση, είναι πολιτική ήττα.

Τώρα λέμε κάτι πολύ απλό και έντιμο: πως μετά από αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να πάμε σε μία διαδικασία. Κάποιοι λέμε πως ο πρόεδρος δεν μπορεί να πάει παραπέρα το κομμάτι. Υπάρχει ένα απλό ερώτημα:

Μπορεί ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη, να κερδίσει τον Μητσοτάκη;».

Φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί