• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άδωνις Γεωργιάδης για τα σενάρια νέου lockdown: «Δύσκολα θα το άντεχε η χώρα»

Άδωνις Γεωργιάδης για τα σενάρια νέου lockdown: «Δύσκολα θα το άντεχε η χώρα»

Τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει ένα ενδεχόμενο δεύτερου lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε στο Blue Sky πως «όσο συνεχίζεται η κρίση, τόσο μεγαλώνει η οικονομική ζημιά» και σημείωσε πως η κυβέρνηση χειρίζεται τα ταμεία της με σύνεση. «Πρέπει να διαχειριστούμε τα ταμεία με πολύ μεγάλη προσοχή και ρεαλισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός εξέφρασε την ευχή να μην χρειαστεί ένα δεύτερο lockdown, καθώς όπως είπε η οικονομία «πολύ δύσκολα θα το άντεχε», χαρακτηρίζοντάς το ενδεχόμενο καραντίνας, ύστατη επιλογή.

«Πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει και να πειθαρχήσουμε για να μη φτάσουμε στην ύστατη επιλογή», ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «εάν έχουμε το εμβόλιο έως το Δεκέμβριο, το 2021 θα έχουμε μεγάλη ανάπτυξη, σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύει να χαθεί και η επόμενη χρονιά».

Σχολιάζοντας τις δυσκολίες των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η κυβέρνηση σκέφτεται κάθε είδους μέτρο που θα έχει λογική, για να συμπληρώσει με νόημα: «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».

Αναφερόμενος στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως κρατάει «μικρό καλάθι» σημειώνοντας πως δεν παρασύρεται από τους τακτικισμούς της Τουρκίας.

Σχολιάζοντας τέλος, το μεταναστευτικό και τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη στον Guardian για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, ο υπ. Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει αλλαγή του κυβερνητικού σχεδίου για επιτάχυνση των απελάσεων.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)