• Αρχική
  • Άρθρα
  • Να ετοιμαζόμαστε; Αποφασισμένοι να επιβάλλουν ξανά ολικό lockdown – Πέτσας: «Δεν αποκλείουμε τίποτα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Να ετοιμαζόμαστε; Αποφασισμένοι να επιβάλλουν ξανά ολικό lockdown – Πέτσας: «Δεν αποκλείουμε τίποτα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξέλιξη που θα ήταν καταστροφική για την ελληνική -και όχι μόνο- οικονομία.

Για πρώτη φορά μετά τον Μάιο στην κυβέρνηση αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown!

Μάλιστα η επιβεβαίωση αυτού του υπαρκτού σεναρίου έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη, εκείνα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ, ο κ.Πέτσας τόνισε πως δεν αποκλείεται να επιβληθεί ακόμη και δεύτερο ολικό lockdown, αν αυτό απαιτηθεί:

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται».

Χαρακτηριστικό του πόσο σοβαρά εξετάζει πλέον η κυβέρνηση αυτό το ενδεχόμενο είναι η φράση του κ.Πέτσα «δεν αποκλείουμε τίποτα. Δεν υπάρχει δίλημμα “οικονομία ή υγεία”».

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση για το πότε θα φτάσουμε στο σημείο ενός ακόμη καθολικού lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως δεν είμαστε ακόμη εκεί, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «υπάρχουν όλες οι επιλογές στο τραπέζι».

Στο Μαξίμου εξακολουθούν να ακούν οτιδήποτε κι αν προτείνουν οι ειδικοί, ακόμη κι αν γνωρίζουν πως πιθανή δεύτερη καραντίνα θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα ό,τι έχει μείνει όρθιο στην πραγματική οικονομία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν νωρίτερα, επίσης στον ΣΚΑΙ, και οι δηλώσεις του διευθυντή Παθολογικής Κλινικής στο «ΙΑΣΩ», Μάριου Λαζανά, ο οποίος προανήγγειλε νέα μέτρα που ενδεχομένως φτάσουν στην επιβολή χρήσης μάσκας ΠΑΝΤΟΥ και στο lockdown:

(φωτο:screenshot)