• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κούγιας: Θα μπορούσαμε να έχουμε νέα υπόθεση Μαντλίν στην απαγωγή της 10χρονης

Κούγιας: Θα μπορούσαμε να έχουμε νέα υπόθεση Μαντλίν στην απαγωγή της 10χρονης

Η διάσταση που πήρε στα ΜΜΕ η απαγωγή της 10χρονης στην Θεσσαλονίκη, βοήθησε στο να μην καταλήξουμε «σε μία νέα υπόθεση Μαντλίν», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός δικηγόρος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είπε πως η δημοσιότητα της υπόθεσης με το που έγινε γνωστή η απαγωγή της, πιθανόν να γλίτωσε από χειρότερη κατάληξη την 10χρονη μαθήτρια.

«Θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μία νέα υπόθεση Μαντλίν αν δεν είχε πάρει τόσο μεγάλη δημοσιότητα η απαγωγή της. Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της 10χρονης, αν και δεν έπρεπε να γίνει, είναι αυτή που της έσωσε την ζωή. Είμαι βέβαιος γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας τόνισε πως θα ζητηθεί «πραγματογνωμοσύνη όσον αφορά το κινητό τηλέφωνο της κατηγορούμενης καθώς θέλουμε να δούμε το κοινωνικό περιβάλλον της και τις κοινωνικές συνδέσεις πριν και κατά την διάρκεια του εγκλήματος».

Σημείωσε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. «Το θεωρώ πιθανό γιατί από την πρώτη στιγμή επαναλαμβάνει συνεχώς πως είναι μόνη της στην υπόθεση, σαν να θέλει κάποιοι να το ακούσουν», είπε χαρακτηριστικά και δεν απέκλεισε τα σενάρια παιδικής πορνογραφίας πίσω από την υπόθεση.

«Την έβαψε, την φωτογράφησε και της έδωσε ναρκωτικά. Αυτό δείχνει εμπειρία… Ανιχνεύτηκαν ναρκωτικά στον οργανισμό, κάτι που δίνει την δυνατότητα να επεκταθεί το κατηγορητήριο σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο. Οταν διοχετεύεις σε μωρό παιδί σκληρά ναρκωτικά, περνά από το μυαλό σου ότι μπορεί να δώσεις λάθος δόση και να σκοτωθεί», σημείωσε.

Ακόμη, ο κ. Κούγιας, τονίζει πως υπάρχει βιασμός «όταν προσπαθείς με οποιονδήποτε τρόπο να ικανοποιήσεις την διαστροφή σου εις βάρος ενός ατόμου. Όχι μόνο σε περίπτωση που υπάρχουν ίχνη βιασμού. Τα ίχνη βρίσκονται όταν αντιστέκεται το θύμα».

Ο γνωστός δικηγόρος σημείωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με τις αρχές για να διαπιστωθεί αν έχει διασωθεί μέρος του υπολογιστή της κατηγορούμενης, που θα μπορέσει να δώσει περισσότερο φως στις ενέργειές της. Η όλη διαδικασία, όπως είπε, μπορεί να πάρει δύο μήνες.

(iefimerida – φωτο:screenshot)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •