• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κούγιας: Στην υπόθεση Λιγνάδη στόχος είναι η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση

Κούγιας: Στην υπόθεση Λιγνάδη στόχος είναι η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ εν αναμονή της απολογίας του στις δικαστικές Αρχές αύριο, Τετάρτη.

Σήμερα θα πάρει στα χέρια του τη δικογραφία της υπόθεσης και θα χαράξει την υπερασπιστική του γραμμή, ενημέρωσε, τονίζοντας πως ο «Λιγνάδης μου είπε ότι είναι αθώος».

Όπως επεσήμανε δεν έχει μιλήσει με τους καταγγελλόμενους, ενώ σημείωσε πως ο Λιγνάδης γνωρίζει «κάποια άτομα» από αυτά που τον καταγγέλλουν.

«Στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος, είναι η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση. Πίσω από αυτή την επίθεση, είναι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα» εκτίμησε.
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις που έκανε η υπουργός Πολιτισμού κατά του πελάτη του, τόνισε πως «δε θέλω να απαξιώσω πολιτικούς. Το τι λένε κατά καιρούς οι πολιτικοί κατά καιρούς …αγνοούν το Σύνταγμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πολιτικά τους συμφέροντα».


Ιδιαίτερα για τη Λίνα Μενδώνη, είπε πως «καταλαβαίνετε τι κάνουν οι πολιτικοί για να επιβιώσουν» και διαβεβαίωσε πως «εκείνος που θα απαντήσει στο τι έχει κάνει ο πρώην λατρεμένος από υπουργούς, πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, θα το αποφασίσει ο δικαστής.

Σχετικά με την κατάθεση μία γυναίκας από το στενό περιβάλλον του κατηγορουμένου που φαίνεται ότι τον «καίει» ο δικηγόρος ζήτησε από όλους να κρατήσουν «πολύ μικρό καλάθι’ για τη γυναίκα που κατέθεσε. Όταν την εξετάσει ο Κούγιας, ο εισαγγελέας, οι ένορκοι, οι δικαστές, τότε κρατήστε πολύ μικρό καλάθι».

(Sputniknews)