Αυξήθηκε το σουβλάκι: Πόσο κοστίζει το γεύμα για μια τετραμελή οικογένεια

«Τσουχτερή» η τιμή για το αγαπημένο και… ταπεινό φαγητό των Ελλήνων αλλά και τουριστών, το σουβλάκι, καθώς η τιμή του έχει ανέβει κατά 20% λόγω των ανατιμήσεων, με αποτέλεσμα ένα τυλιχτό να αγγίζει πλέον τα 2,80 ευρώ. Αναλυτικά, ο τιμοκατάλογος στα σουβλατζίδικα διαμορφώνεται ως εξής: -Το τυλιχτό σουβλάκι που κόστιζε 2,30 ευρώ εκτοξεύτηκε στα 2,80 […]

«Τσουχτερή» η τιμή για το αγαπημένο και… ταπεινό φαγητό των Ελλήνων αλλά και τουριστών, το σουβλάκι, καθώς η τιμή του έχει ανέβει κατά 20% λόγω των ανατιμήσεων, με αποτέλεσμα ένα τυλιχτό να αγγίζει πλέον τα 2,80 ευρώ.

Αναλυτικά, ο τιμοκατάλογος στα σουβλατζίδικα διαμορφώνεται ως εξής:


-Το τυλιχτό σουβλάκι που κόστιζε 2,30 ευρώ εκτοξεύτηκε στα 2,80 ευρώ

-Το σκέτο καλαμάκι από 1,60 ευρώ πήγε στο 1,90 ευρώ

-Η μερίδα γύρου από τα 7,10 ευρώ στα 7,40 ευρώ.

Το κόστος αυξάνεται ακόμα περισσότερο για όποιον προτιμά πιο ιδιαίτερες και γκουρμέ γεύσεις, όπως, για παράδειγμα, μπιφτέκι γαλοπούλας, με τις τιμές να φτάνουν μέχρι και τα 3,80 ευρώ.

Πόσο κοστίζει το γεύμα για μια τετραμελή οικογένεια

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια τετραμελής οικογένεια που θα φάει έξι τυλιχτά σουβλάκια, θα πληρώσει για το καθένα 2,80 ευρώ και συνολικά 16,80 ευρώ μόνο για τα σουβλάκια (από 13,80 που πλήρωνε).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, αν συνυπολογίσει κάποιος και το επιπλέον έξοδο για μια σαλάτα χωριάτικη, μια μερίδα πατάτες και αναψυκτικά, τότε το κόστος αγγίζει περίπου τα 25 ευρώ.

thesstoday

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί