• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αγανάκτηση! Άφησαν εκτός χρηματοδότησης το 80% των γυμναστηρίων- Δείτε τους ΚΑΔ

Αγανάκτηση! Άφησαν εκτός χρηματοδότησης το 80% των γυμναστηρίων- Δείτε τους ΚΑΔ

gym pexels
Σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου φαίνεται πως προχώρησε η κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι ανήγγειλε την οικονομική ενίσχυση του κλάδου, άφησε στα «κρύα του λουτρού», την συντριπτική πλειοψηφία των γυμναστηρίων.

Στους κόλπους των ιδιοκτητών γυμναστηρίων Αχαΐας υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση. Και τούτο διότι δεκάδες γυμναστές που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες για την σωτηρία των επιχειρήσεών τους σε αυτό το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, βλέπουν ξαφνικά ότι μένουν εκτός.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που οι γυμναστηριούχοι το έβλεπαν, στην κυριολεξία ως σανίδα σωτηρίας μετά από 7 μήνες απραξίας, ξεκίνησε στις 31 Μαΐου. Όταν όμως οι «δικαιούχοι» έσπευσαν να κάνουν τις αιτήσεις τους, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι δεν είχε συμπεριληφθεί ο βασικός ΚΑΔ των γυμναστηρίων που είναι ο 93131000. Αντιθέτως είχαν ενταχθεί δύο άλλοι ΚΑΔ οι οποίοι είναι όμως βοηθητικοί και αφορούν μια μικρή μειοψηφία των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον κωδικό 93131001 που αφορά υπηρεσίες γυμναστηρίων ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ.) και τον κωδικό 93131902 που σχετίζεται με υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής.

Όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος του συλλόγου των ιδιοκτητών γυμναστηρίων Θάνος Κονδύλης, παραμένει άγνωστο κατά πόσο αυτή η εξαίρεση έγινε εκ παραδρομής ή συνειδητά, προκειμένου να μείνει εκτός χρηματοδότησης ο μεγάλος όγκος των γυμναστηρίων της περιοχής και της χώρας.

«Εμείς ζητάμε να αλλάξει άμεσα και να συμπεριλάβει τον βασικό κωδικό των γυμναστηρίων, σε διαφορετική κατάσταση, όπως αντιλαμβάνεστε, μετά από 6 μήνες που ήμασταν κλειστοί, πάμε για πολλά λουκέτα στην Πάτρα και όχι μόνο. Ήδη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος ετοιμάζει υπόμνημα με το σχετικό μας αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο», τονίζει ο κ. Κονδύλης.

patratora.news/ photo pexels