• Αρχική
  • Άρθρα
  • 5.000 ευρώ για να αποκαταστήσει το σπασμένο αυτοκίνητο του διευθυντή του δίνει ο 47χρονος αστυνομικός στη Ρόδο

5.000 ευρώ για να αποκαταστήσει το σπασμένο αυτοκίνητο του διευθυντή του δίνει ο 47χρονος αστυνομικός στη Ρόδο

police_1 eurokinissi
Ο 47χρονος παραδέχτηκε δια του συνηγόρου του, Δήμου Μουτάφη, πως έχει διαπράξει το αδίκημα της φθοράς ξένης περιουσίας.

Για την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου ορίστηκε να γίνει η δίκη από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου του 47χρονου που κατηγορείται για τον εμβολισμό του ΙΧ αυτοκινήτου του αστυνομικού διευθυντή Δωδεκανήσων. Μάλιστα, ο 47χρονος αστυνομικός ισχυρίζεται πως κατέθεσε το ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στο ΙΧ του αστυνομικού διευθυντή.

Ο 47χρονος παραδέχτηκε δια του συνηγόρου του, Δήμου Μουτάφη, πως έχει διαπράξει το αδίκημα της φθοράς ξένης περιουσίας, υποστηρίζοντας πως «ήρθε σε επαφή με τους συνηγόρους του Αστυνομικού Διευθυντή, εκφράζοντας την έμπρακτη βούλησή του να τον αποζημιώσει και να αποκαταστήσει πλήρως κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, κάθε περιουσιακή βλάβη που έχει υποστεί από τη συμπεριφορά του».

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, ο 47χρονος αστυνομικός ισχυρίζεται πως δεν έχει λάβει απάντηση για το ποσό αξίωσης του αστυνομικού διευθυντή, Μιχάλη Καληωράκη, προκειμένου να του καταβάλει τα χρήματα. Ταυτόχρονα υποστήριξε πως κατέθεσε το ποσό των 5.000 ευρώ ως ποσό της αποζημίωσης που εκείνος εκτιμά ότι καλύπτει τις ζημίες του παθόντος και 500 ευρώ για την υπηρεσία, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Ο 47χρονος δια του δικηγόρου του, δήλωσε διατεθειμένος να καταβάλει άμεσα, το όποιο ποσό κρίνει το δικαστήριο, ως απαιτούμενη αποζημίωση για την πλήρη και ολοσχερή ικανοποίηση του παθόντος, και ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης, ώστε να κριθεί το ποσό αυτό και να καταβληθεί άμεσα από εκείνον. Σε ό,τι αφορά τα λοιπά αδικήματα, ο 47χρονος αστυνομικός τα αρνείται, και αιτιολογεί τη συμπεριφορά του αυτή, με το αίτημα που του γνωστοποιήθηκε για να του γίνει στην Αθήνα ψυχιατρικός έλεγχος.

Η επίθεση με τη βαριοπούλα
Ο 47χρονος αστυνομικός σε κατάσταση «αμόκ» εμβόλισε το ΙΧ αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή Μιχάλη Καληωράκη που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο της Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, ενώ στη συνέχεια κρατώντας βαριοπούλα του προκάλεσε περαιτέρω ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου στεγάζεται το γραφείο του αστυνομικού διευθυντή, κρατώντας στο δεξί του χέρι τη βαριοπούλα και έχοντας στη θήκη μέσα από την μπλούζα του το υπηρεσιακό του περίστροφο το οποίο είχε μία σφαίρα.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στον εισαγγελέα δύο αστυνομικοί, ο 47χρονος φέρεται να έβριζε και να απειλούσε τον αστυνομικό διευθυντή, να έσπασε το τζάμι στην είσοδο του γραφείου και να προκάλεσε υλικές ζημιές με τη βαριοπούλα. Σύμφωνα με το rodiaki.gr, ανάμεσα στον αστυνομικό διευθυντή και τον 47χρονο υπήρχε τα τελευταία χρόνια έντονη υπηρεσιακή διαμάχη με τον δεύτερο να ζητά την ψυχιατρική εξέταση του πρώτου.

reader/ photo eurokinissi