Υπόθεση Τζόκοβιτς: Ανθρώπινη αντιμετώπιση ζήτησε η πρωθυπουργός της Σερβίας από τον Αυστραλό ομόλογό της

Για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς συνομίλησαν οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Αυστραλίας, Άνα Μπρνάμπιτς και Σκοτ Μόρισον, με την ίδια να ζητάει δίκαιη αντιμετώπιση από τις αρχές για τον νούμερο 1 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης.

«Η κ. Μπρνάμπιτς ζήτησε από τον Αυστραλό ομόλογό της να κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε ο Νόβακ Τζόκοβιτς να έχει ανθρώπινη και αξιοπρεπή μεταχείριση στην Αυστραλία, για όλη τη διάρκεια της παραμονής του και να γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της πρωθυπουργού της Σερβίας.

Ακόμη, η Άνα Μπρνάμπιτς τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησής της να παρέχει κάθε είδους εγγύηση για την παραμονή του αθλητή στην Αυστραλία, αν κριθεί αναγκαίο και από τις αρχές της χώρας που φιλοξενεί το Australian Open.

Μάλιστα, υπογράμμισε «τη σημασία που έχει η διασφάλιση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς των συνθηκών προπόνησης και φυσικής προετοιμασίας δεδομένου ότι δεν του επετράπη να προπονηθεί τις προηγούμενες ημέρες και το τουρνουά στη Μελβούρνη ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο». Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Αυστραλίας θα συνομιλήσουν και πάλι τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα.


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δικαιώθηκε χθες Δευτέρα (10.1.2022) από δικαστήριο της Μελβούρνης και του επετράπη η είσοδος στην Αυστραλία. Ο Σέρβος τενίστας άρχισε ήδη προπονήσεις και δήλωσε ικανοποιημένος που θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Australian Open.

Τα μέλη της οικογένειας του έδωσαν, επίσης χθες, συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι όπου χαρακτήρισαν νίκη της δικαιοσύνης την απόφαση του δικαστηρίου. Στην συνέντευξη βρέθηκε σε δύσκολη θέση ο αδερφός του Νόβακ, ο Τζόρτε Τζόκοβιτς.

Όταν ρωτήθηκε αν όντως νόσησε ο Νόβακ στις 16 Δεκεμβρίου με δεδομένο ότι στις 17 έκανε δημόσιες εμφανίσεις, ο ίδιος απάντησε κάπως άβολα ότι «όλα τα έγραφα που κατέθεσε είναι δημόσια και είναι νόμιμα». Μετά απ αυτό η συνέντευξη τύπου διεκόπη κάπως απότομα και τα μέλη της οικογένειας Τζόκοβιτς αποχώρησαν.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί