ΞΕΣΠΑΣΜΑ Τραμπ κατά διεθνιστών: Αυτή είναι η πιο σημαντική ομιλία μου, vid

Υπό πολιορκία το εκλογικό σύστημα...

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με χθεσινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, τόνισε πρόκειται ενδεχομένως για «την σημαντικότερη ομιλία του», υπογραμμίζοντας πως «το εκλογικό σύστημα είναι υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία».

«Κάποτε είχαμε αυτό που ονομαζόταν “ημέρα εκλογών”. Τώρα, έχουμε εκλογές ημέρες, εβδομάδες και μήνες. Και πολλά κακά πράγματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτής της γελοίας περιόδου. Ειδικά όταν πρέπει να αποδείξετε σχεδόν τίποτα για να ασκήσετε το μεγαλύτερο προνόμιό μας, το δικαίωμα της ψήφου. Ως Πρόεδρος, δεν έχω υψηλότερο καθήκον από το να υπερασπιστώ τους Νόμους και το Σύνταγμα των ΗΠΑ, γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω το εκλογικό σύστημα, το οποίο τώρα βρίσκεται υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία».

Προσέθεσε δε πως στην προεκλογική εκστρατεία του αποφάσισε να μην κηρύξει μια πρόωρη επικράτηση στις εκλογές, αφού θα χρειαστούν εβδομάδες ακόμα και μήνες για την οριστικοποίηση του νικητή, και άφησε αιχμές για τους αντιπάλους του καθώς -όπως είπε- «ενήργησαν σαν να γνώριζαν ήδη το αποτέλεσμα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Τραμπ τόνισε ότι «η πολιτική μηχανή των Δημοκρατικών» ενεπλάκη σε εκλογική απάτη «από το Ντιτρόιτ έως τη Φιλαδέλφεια, το Μιλγουόκι, την Ατλάντα, και πολλές άλλες τοποθεσίες».

«Εκτύπωσαν εκατομμύρια ψηφοδέλτια, τα οποία εστάλησαν σε άγνωστους παραλήπτες, χρησιμοποιώντας την πανδημία της νόσου COVID-19 ως «πρόφαση», όπως είπε.

«Πολλές Πολιτείες, όπως η Νεβάδα και η Καλιφόρνια, έστειλαν εκατομμύρια ψηφοδέλτια σε κάθε άνθρωπο, είτε αυτά τα άτομα είχαν ζητήσει ψηφοδέλτια είτε όχι, είτε ήταν νεκρά είτε ζωντανά πήραν ψηφοδέλτια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Sputnik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί