«ΒΟΜΒΑ» από NYT: Οι Αμερικανοί έκρυψαν πληροφορίες από τους Ρώσους για το μακελειό στην Μόσχα

Τι αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν μετέφεραν στους Ρώσους συναδέλφους τους όλες τις πληροφορίες που είχαν για την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Μέγαρο του Crocus στην Μόσχα, από φόβο μήπως αποκαλύψουν τις πηγές τους, γράφουν οι New York Times και ανάβουν «φωτιές»

Επικαλούνται αξιωματούχους ευρωπαϊκών και αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον εμπόδισαν τους Αμερικανούς αξιωματούχους να διαβιβάσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο (των τρομοκρατών) από φόβο μήπως οι ρωσικές αρχές μάθουν για τις πηγές ή τις μεθόδους πληροφοριών τους», γράφει η εφημερίδα.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της FSB Alexander Bortnikov, οι αμερικανικές πληροφορίες για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στην Ρωσία στις αρχές Μαρτίου, ήταν γενικής φύσεως και οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες απάντησαν σε αυτές.

Ωστόσο, όπως αξιολογείται το δημοσίευμα των NYT, οι Αμερικανοί ήξεραν λεπτομέρειες και απλά έβγαλαν μια ανακοίνωση για να δείξουν πως προειδοποιούν τους Ρώσους κατά της τρομοκρατίας, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες και έτσι ακολούθησε η «σφαγή» στην Μόσχα, με την οποία υπάρχουν ενδείξεις πως έχουν σχέση οι Ουκρανοί και οι μυστικές υπηρεσίες Αμερικανών και Βρετανών!

Η επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus στο Krasnogorsk κοντά στη Μόσχα σημειώθηκε το βράδυ της 22ας Μαρτίου. Αρκετοί τρομοκράτες εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν ανθρώπους με πυροβόλα όπλα. Έβαλαν και φωτιές σε αρκετά σημεία με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η στέγη και να καεί ολοσχερώς η αίθουσα.

Το βράδυ της Τετάρτης, το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων δημοσίευσε νέα λίστα με τους νεκρούς στην τρομοκρατική επίθεση, η οποία περιελάμβανε 143 ονόματα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τραυματίστηκαν 182 άτομα. Ανοίχθηκε ποινική δικογραφία με το άρθρο «Τρομοκρατική επίθεση». Οι δράστες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου στην περιοχή Μπριάνσκ. Αποδείχθηκε ότι ήταν πολίτες του Τατζικιστάν και πως ήθελαν να φύγουν προς Ουκρανία. Οδηγούσαν ένα αυτοκίνητο προς τα σύνορα. Το Δικαστήριο Basmanny της Μόσχας τους έθεσε υπό κράτηση μέχρι τις 22 Μαΐου. Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί