Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφώνησε την πρώτη του δημόσια ομιλία αφότου ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο αποσφράγισε το κατηγορητήριο κατά του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο αντιμετωπίζει 37 κατηγορίες σε σχέση με τον εικαζόμενο λάθος χειρισμό απόρρητων εγγράφων (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Εδώ είναι μερικά βασικά σημεία της ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τζόρτζια.
Στο «κυνήγι μαγισσών»
Μιλώντας σε συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κράτους στη Τζόρτζια το Σάββατο, ο Τραμπ χαρακτήρισε το κατηγορητήριό του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως απόπειρα να βλάψει τις πιθανότητές του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο καθώς διεκδικεί μια δεύτερη θητεία.
«Έχουν ξεκινήσει το ένα κυνήγι μαγισσών μετά το άλλο για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την κίνησή μας. Θέλουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να ανατρέψουν τη βούληση του αμερικανικού λαού. Αυτό λέγεται παρέμβαση στις εκλογές. Αυτό κάνουν τώρα. Και δεν το έχουμε ξαναδεί σε τέτοια κλίμακα. Η άλλη πλευρά είναι εντελώς στραβή», είπε ο Τραμπ μιλώντας για τους Δημοκρατικούς και την κυβέρνηση Μπάιντεν.
Για το «Τμήμα Αδικίας»
«Το γελοίο και αβάσιμο κατηγορητήριο εναντίον μου από το οπλισμένο “Υπουργείο Αδικίας” (έτσι χαρακτήρισε ειρωνικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης”), της κυβέρνησης Μπάιντεν θα χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο φρικτές καταχρήσεις εξουσίας στην ιστορία της χώρας μας», υποστήριξε ο Τραμπ. Επέμεινε ότι «Αυτή η σκληρή δίωξη είναι μια παρωδία της δικαιοσύνης.» Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μόνο καλό είναι ότι [το κατηγορητήριο] ανέβασε τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων».
Σχετικά με την «Αντίσταση» κατά του Μπάιντεν
Ο 45ος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι δεν θα παραδοθεί ποτέ στις τακτικές του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν , προσθέτοντας: «Προσπάθησαν να με κατηγορήσουν για προδοσία και τώρα προσπαθούν να το ξανακάνουν». «Ο Μπάιντεν προσπαθεί να φυλακίσει τον κορυφαίο πολιτικό του αντίπαλο […]», είπε ο Τραμπ καθώς παραδέχτηκε ότι «ποτέ δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στην Αμερική».
«Έβαλα τα πάντα στη γραμμή για εσάς και δεν θα υποκύψω ποτέ. Δεν θα κρατηθώ ποτέ», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Στα «Κουτιά» με Μυστικά Έγγραφα
“Ήμουν εντυπωσιασμένος. Φαινόταν τόσο τακτοποιημένο και ωραίο», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις στοίβες από κουτιά που βρέθηκαν σε όλη την περιουσία του κατά τη διάρκεια έρευνας που διεξήγαγε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο νωρίτερα φέτος. «Κάπως κάποιος αναποδογύρισε ένα από τα κουτιά. Το είδες αυτό? Αναρωτιέμαι ποιος το έκανε αυτό, το έκανε το FBI; Και έκαναν και κάτι εκεί που έβαζαν έγγραφα σε όλους τους ορόφους και έβγαζαν φωτογραφίες. Και προσπάθησαν να προσποιηθούν ότι το έκανα εγώ», υποστήριξε ο πρώην ΠΟΤΟΥΣ.
Σχετικά με την «Πολιτική επιτυχία»
Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ως «μια άρρωστη φωλιά ανθρώπων που πρέπει να καθαριστεί αμέσως».«Πήραν μια κατηγορία και την έκαναν 37. Είναι μια πολιτική επιτυχία», υποστήριξε.
Για «διεφθαρμένους» ομοσπονδιακούς αξιωματούχους
Ο Τραμπ υποστήριξε ότι «Τώρα η <…> αριστερά χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά το ίδιο διεφθαρμένο Υπουργείο Δικαιοσύνης, και το ίδιο διεφθαρμένο FBI, και τον γενικό εισαγγελέα και τους τοπικούς εισαγγελείς της περιφέρειας για να παρέμβουν […]».
«Είναι διεφθαρμένοι <…> Πρέπει να νικηθούν. Πρέπει να τους νικήσεις. Γιατί τελικά δεν με κυνηγάνε εμένα. Έρχονται να σε κυνηγήσουν και εγώ απλώς στέκομαι εμπόδιο στο δρόμο τους», προειδοποίησε.
Σχετικά με τον Ειδικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο Τραμπ επιτέθηκε στον Ειδικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Τζακ Σμιθ, τον κύριο εισαγγελέα στην έρευνα για τα απόρρητα έγγραφα Mar-a-Lago, χαρακτηρίζοντας τον ειδικό εισαγγελέα ως ένα άτομο “κακό που μισεί τον Τραμπ”.
Για τον Pence και τον DeSantis
Ο Τραμπ έκανε επίσης μερικά χτυπήματα στους δύο αντιπάλους του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στην προεδρική κούρσα, τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Ο πρώην Πρόεδρος τους κατηγόρησε ως «άρρωστους» και «απαίσιους ανθρώπους».
Σχετικά με τον πιθανό τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Ξεχωριστά, ο πρώην Πρόεδρος δεν μάσησε τα λόγια όταν υποστήριξε ότι είναι το μόνο άτομο που μπορεί να αποκρούσει την απειλή ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.
«Θα αποτρέψω τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. … Χωρίς εμένα, θα συμβεί», υποστήριξε ο Τραμπ.
«Και αυτός δεν θα είναι ένας συμβατικός πόλεμος με τανκς του Στρατού να πηγαίνουν πέρα δώθε, να πυροβολούν το ένα το άλλο. Αυτός θα είναι ένας πυρηνικός πόλεμος. Αυτό θα ίσως η εξάλειψη ολόκληρου του κόσμου. θα το αποτρέψω. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το πει αυτό», υποστήριξε.
(photo: pixabay)









