Κυνηγούν μανιωδώς τον Τραμπ: 37 νέες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος!!! Τι απαντά

Ο ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, Κας Πατέλ, δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «πολιτικός στόχος» και όχι «νόμιμος στόχος».

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και ψευδείς δηλώσεις

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ κατηγορήθηκε για 37 ομοσπονδιακές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της εσκεμμένης διατήρησης πληροφοριών εθνικής άμυνας, συνωμοσίας για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και ψευδών δηλώσεων, σύμφωνα με ένα ασφράγιστο αντίγραφο του κατηγορητηρίου που έλαβε το Fox News.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ αποσφράγισε το κατηγορητήριο κατά του πρώην προέδρου την Παρασκευή. 

Δείτε το έγγραφο:

Ο Τραμπ ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες το βράδυ της Πέμπτης, ενώ ανέφερε όπως ήταν αναμενόμενο ότι θα δηλώσει αθώος. 

Ποιο είναι το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Τραμπ, ως πρόεδρος, «είχε νόμιμη πρόσβαση στα πιο ευαίσθητα απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες εθνικής άμυνας που συγκεντρώθηκαν και ανήκουν στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών από τις υπηρεσίες που αποτελούν την Κοινότητα Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών και το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. 

«Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο TRUMP συγκέντρωσε εφημερίδες, αποκόμματα τύπου, επιστολές, σημειώσεις, κάρτες, φωτογραφίες, επίσημα έγγραφα και άλλα υλικά σε χαρτόκουτα που φύλαγε στον Λευκό Οίκο», αναφέρει το κατηγορητήριο. «Μεταξύ των υλικών που αποθήκευσε ο TRUMP στα κουτιά του ήταν εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα». 

«Τα απόρρητα έγγραφα που ο TRUMP αποθήκευε στα κουτιά του περιελάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τις αμυντικές και οπλικές δυνατότητες τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και των ξένων χωρών, πυρηνικά προγράμματα των Ηνωμένων Πολιτειών, πιθανές ευπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους σε στρατιωτική επίθεση και σχέδια για πιθανά αντίποινα ως απάντηση σε ξένη επίθεση», αναφέρει το κατηγορητήριο. «Η μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη αυτών των απόρρητων εγγράφων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, τις εξωτερικές σχέσεις, την ασφάλεια του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών και τις ανθρώπινες πηγές και τη συνεχή βιωσιμότητα των ευαίσθητων μεθόδων συλλογής πληροφοριών». 

Ο ειδικός εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ έδειξε απόρρητα έγγραφα σε άλλους το 2021 — μία φορά τον Ιούλιο του 2021 στο Trump National Golf Club στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ και μία φορά τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2021. 

Το κατηγορητήριο επίσης ανέφερε ότι: «Τον Ιούλιο του 2021, στο Trump National Golf Club στο Bedminster, New Jersey (The Bedminster Club), κατά τη διάρκεια μιας ηχογραφημένης συνάντησης με έναν συγγραφέα, έναν εκδότη και δύο μέλη του προσωπικού του, κανένα από τα οποία δεν διέθετε άδεια ασφαλείας, ο TRUMP έδειξε και περιέγραψε ένα «σχέδιο επίθεσης» που είπε ότι είχε προετοιμαστεί για αυτόν από το Υπουργείο Άμυνας και έναν ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο. Ο TRUMP είπε στα άτομα ότι το σχέδιο ήταν «άκρως εμπιστευτικό» και «μυστικό»». «Ο Τραμπ είπε επίσης «ως πρόεδρος θα μπορούσα να το είχα αποχαρακτηρίσει» και «Τώρα δεν μπορώ, ξέρεις, αλλά αυτό παραμένει μυστικό». 

Τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2021, ο ειδικός σύμβουλος ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ «έδειξε σε έναν εκπρόσωπο της επιτροπής πολιτικής δράσης του που δεν διέθετε άδεια ασφαλείας έναν απόρρητο χάρτη που σχετίζεται με στρατιωτική επιχείρηση και είπε στον εκπρόσωπο ότι δεν έπρεπε να τον δείξει στον εκπρόσωπο και ότι ο εκπρόσωπος δεν πρέπει να πλησιάσει πολύ». 

Το FBI, τον Μάρτιο του 2022, άνοιξε μια ποινική έρευνα για την παράνομη διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων στο Mar-a-Lago (θέρετρο στη Φλόριντα που ανήκει στον Τραμπ). 

Ο ειδικός εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ «προσπάθησε να παρεμποδίσει τις έρευνες του FBI και του Μεγάλου Ενόρκου και να αποκρύψει τη συνεχιζόμενη διατήρηση απόρρητων εγγράφων» προτείνοντας ότι ο δικηγόρος του «δηλώνει ψευδώς στο FBI και στο μεγάλο ένορκο» ότι «δεν είχε έγγραφα που ζητήθηκαν από το κλήτευση του μεγάλου ενόρκου».

Ο Σμιθ λέει ότι ο Τραμπ διατηρούσε απόρρητες πληροφορίες που προέρχονταν από τη CIA, το Πεντάγωνο, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών, το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης, το Τμήμα Ενέργειας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Γραφείο Πληροφοριών και Έρευνας.

Η απάντηση Τραμπ: “Είναι όλα ΧΟΑΞ, το έστησαν η Χίλαρι και οι Δημοκρατικοί!!!! Είμαι αθώος”

Ο Τραμπ, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις ανήρτησε στο Truth Social το ακόλουθο video στο οποίο ανέφερε τα ακόλουθα:

“Δυστυχώς είμαστε ένα έθνος σε παρακμή, και παρόλα αυτά κυνηγούν έναν δημοφιλή Πρόεδρο. (…) Είμαι αθώος και με παγίδευσε η Χίλαρι Κλίντον και οι Δημοκρατικοί, αυτό είναι που ξέρουν να κάνουν καλά. Αν χρησιμοποιούσαν όλη αυτή την ενέργειά τους στο να είναι ειλικρινής και ακέραιοι θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα μας. Αλλά αν δείτε τι έχει συμβεί στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια καταλαβαίνετε. Πριν ήμασταν ενεργειακά ανεξάρτητοι, είχαμε έναν στρατό που ήταν τόσο δυνατός και μας σέβονταν σε όλο τον κόσμο, (ενώ στην οικονομία υπήρξαν) οι μεγαλύτερες περικοπές στους φόρους στην ιστορία. Και τι συμβαίνει; Εχετε έναν πρόεδρο που του έκλεψαν τις εκλογές, που είχε τις περισσότερους ψήφους από οποιονδήποτε υποψήφιο πρόεδρο στην ιστορία… Και τι κάνουν; Με κυνηγούν γιατί τώρα προηγούμαστε και πάλι κατά πολύ στις ψήφους. Και φτάσαμε στο σημείο που θεωρούν ότι ο τρόπος για να μας σταματήσουν είναι με το να χρησιμοποιήσουν “πόλεμο” με τον νόμο. Η χώρα μας πηγαίνει κατά δ… και με κυνηγούν μετατρέποντας σε όπλο το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό γιατί κομματιάζει τη χώρα. Είναι ΧΟΑΞ, όλο αυτό είναι ένα ψέμα. Ονομάζεται παρεμβολή σε εκλογική διαδικασία, προσπαθούν να αμαυρώσουν τη φήμη μου για να κερδίσουν τις εκλογές.

Απλά θέλω να σας πω ότι είμαι αθώος και δεν έχω κάνει τίποτα λάθος και θα το παλέψουμε αυτό όπως άλλωστε το παλεύουμε εδώ και 7 χρόνια. Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να αφιερώσουμε όλο τον χρόνο μας με το να κάνουμε την Αμερική μεγάλη και πάλι, αλλά τώρα η χώρα μας είναι σε πτώση, είμαστε ένα έθνος που αποτυγχάνει και αυτό που κάνουν τώρα είναι να με κυνηγούν. Είμαι αθώος και θα το αποδείξουμε ξανά. Είναι πολύ άδικο αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.”

(photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί