• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκία καλεί ΝΑΤΟ: ”Βοηθήστε μας οι Ρώσοι μας χτύπησαν”. Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκία καλεί ΝΑΤΟ: ”Βοηθήστε μας οι Ρώσοι μας χτύπησαν”. Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία σκέφτεται την επίκληση του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ. Σύσκεψη 7 ωρών τα μεσάνυχτα υπό τον Ερντογάν.

Μετά τη χθεσινή εκατόμβη νεκρών, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες ανέρχονται στους 33. Στην Τουρκία γίνεται λόγος για πάνω από 100 νεκρούς. Ο Ερντογάν σκέφτεται σοβαρά την επίκληση του Άρθρου 5 της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Το Άρθρο 5 προβλέπει πως μια επίθεση εναντίον μέλος του ΝΑΤΟ θεωρείται ως επίθεση εναντίον όλων των μελών του και τα υποχρεώνει σε άμεση βοήθεια προς το μέλος που το επικαλείται. Αυτό πρακτικά θα σήμαινε την…έναρξη ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. αφού θα είχαμε έναν πόλεμο μεταξύ ΉΠΑ-Ρωσίας.

Στην Τουρκία επικρατεί πανικός, απογοήτευση, φόβος και οργή. Η τουρκική υπεροψία συνετρίβει πολύ απότομα από τη Ρωσική ισχύ εν μία νυκτί. Εξετάζεται η κήρυξη πολέμου εναντίον της Συρίας και πολλοί είναι αυτοί που…κλαψουρίζουν πως το ΝΑΤΟ τους εγκατέλειψε. Ως εκδίκηση ανοίγονται τα σύνορα προς την Ευρώπη για εκατομμύρια μετανάστες.

Σε σύσκεψη που κράτησε 7 ώρες υπό τον Ερντογάν τα ξημερώματα της Παρασκευής εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα. Η επίκληση του Άρθρου 5, η κήρυξη Πολέμου στον Άσαντ και η μαζική εισβολή στη Συρία.

Το καθεστώς προσπαθεί να κρύψει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών, ενώ οι πληροφορίες εντός Τουρκίας μιλάνε για πάνω από 100 νεκρούς. Έτσι έπεσαν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα Τουρκικά ΜΜΕ επικρατεί σιγή ιχθύος.

Πλήθως φωνών και από τη Δύση καλεί τον Τραμπ να επέμβει υπέρ της Τουρκίας και να επιβάλλει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Ιντλίμπ. Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί θέλουν να ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου για να κάνουν το χατήρι του τρομοκρατημένου Ερντογάν.

Ως αντάλλαγμα οι ΗΠΑ ζητάνε την άμεση ακύρωση όλων των Ρωσοτουρκικών συμφωνιών και ιδιαίτερα αυτής που αφορά το αντιεροπορικό σύστημα S-400.

Όπως είχαμε γράψει επανειλημμένα στο el.gr, ο Ερντογάν έπαιζε με τη Ρωσική Αρκούδα στη Συρία και ήταν θέμα χρόνου να μπει στη θέση του.

photo: eurokinissi