Ο γραμματέας του ιρανικού Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Μοχσέν Ρεζαΐ δήλωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη θα στοχοθετήσει τα συμφέροντα των χωρών που βοηθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Κάθε χώρα που συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών» σε βάρος του Ιράν «θεωρείται εχθρός», δήλωσε ο ιρανός αξιωματούχος.
«Δηλώνουμε σε όλες τις χώρες γύρω μας και σε όλες τις χώρες του κόσμου: μην συμμετέχετε στον οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο Ρεζαΐ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, μετά την ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον μιας ενίσχυσης των οικονομικών κυρώσεων που έχουν στόχο να αυξήσουν την πίεση επί της Τεχεράνης.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε ξανά χάρτη, στον οποίο παρουσίασε τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ – Δείτε ΕΔΩ.
Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι έκρυθμη και λύση στον ορίζονται δεν φαίνεται.
Η σύγκρουση πέρα από στρατιωτική έχει μετατραπεί και σε οικονομική.








