Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ: Ιρανικά τάνκερ κατευθύνονται προς Βενεζουέλα

Το τάνκερ Vaxon που μεταφέρει παράγωγα Ιρανικού πετρελαίου, πέρασε το στενό του Γιβραλτάρ, με κατεύθυνση τη Νότια Αμερική, πιθανότατα τη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, το συγκεκριμένο τάνκερ είναι το τέταρτο μετά τα Fortune, Petunia και Forrest που πέρασαν από το Γιβραλτάρ και κατευθύνονται προς Βενεζουέλα. Μέσα ενημέρωσης έχουν υποστηρίξει πως Ιρανικό αεροσκάφος […]

Το τάνκερ Vaxon που μεταφέρει παράγωγα Ιρανικού πετρελαίου, πέρασε το στενό του Γιβραλτάρ, με κατεύθυνση τη Νότια Αμερική, πιθανότατα τη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, το συγκεκριμένο τάνκερ είναι το τέταρτο μετά τα Fortune, Petunia και Forrest που πέρασαν από το Γιβραλτάρ και κατευθύνονται προς Βενεζουέλα.

Μέσα ενημέρωσης έχουν υποστηρίξει πως Ιρανικό αεροσκάφος έχει μεταφέρει τόνους χρυσού από τη Βενεζουέλα ως αντίτιμο για το εισαγόμενο πετρέλαιο, κάτι που έχει αρνηθεί ο Ιρανός πρέσβης στο Καράκας, Hajjullah Sultani.

Την προηγούμενη εβδομάδα το δίκτυο Al-Masdar είχε αναφέρει πως Ιρανικό τάνκερ είχε θεαθεί να περνά το Σουέζ και να εισέρχεται στην Μεσόγειο.

Κι αυτό το σκάφος αναμένεται να περάσει το Στενό του Γιβραλτάρ τις ερχόμενες μέρες, καθώς είναι το πέμπτο τάνκερ που φέρεται να μεταφέρει Ιρανικό πετρέλαιο στη Βενεζουέλα.

Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό την ίδια ώρα έχει στείλει 4 πλοία στην θάλασσα της Καραϊβικής σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την παρουσία του στην περιοχή.

Η ισχυρή παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κοντά στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας κάνει πολλούς παρατηρητές να φοβούνται πως μια μεγάλη αναμέτρηση βρίσκεται επί θύραις.

Al-Masdar News / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί