Πούτιν: «Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν έχει συμβεί ξανά»

Ανεπανάληπτα χαρακτήρισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν -έπειτα από κυβερνητική σύσκεψη με θέμα τα ενεργειακά ζητήματα εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού- όσα συμβαίνουν στην αγορά πετρελαίου. Τα ενεργειακά προβλήματα που υπάρχουν διεθνώς έχουν συστημικό χαρακτήρα, αλλά τέτοιας κλίμακας διακυμάνσεις στη αγορά πετρελαίου, όπως αυτές που παρατηρούνται σήμερα, δεν έχουν υπάρξει στο παρελθόν, υπογράμμισε σήμερα Ο Ρώσος πρόεδρος […]

Ανεπανάληπτα χαρακτήρισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν -έπειτα από κυβερνητική σύσκεψη με θέμα τα ενεργειακά ζητήματα εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού- όσα συμβαίνουν στην αγορά πετρελαίου.

Τα ενεργειακά προβλήματα που υπάρχουν διεθνώς έχουν συστημικό χαρακτήρα, αλλά τέτοιας κλίμακας διακυμάνσεις στη αγορά πετρελαίου, όπως αυτές που παρατηρούνται σήμερα, δεν έχουν υπάρξει στο παρελθόν, υπογράμμισε σήμερα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με θέμα τα ενεργειακά ζητήματα, επεσήμανε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό επηρέασε με τον πλέον αρνητικό τρόπο την παγκόσμια οικονομία. Τα ενεργειακά προβλήματα που υπάρχουν διεθνώς έχουν συστημικό χαρακτήρα, όπως τόνισε, αλλά τέτοιας κλίμακας διακυμάνσεις στη αγορά πετρελαίου, όπως αυτές που παρατηρούνται σήμερα, δεν έχουν υπάρξει στο παρελθόν. Η ζήτηση σε ενεργειακούς πόρους έχει επηρεαστεί επίσης αρνητικά, με συνέπεια να καταρρεύσουν οι τιμές του πετρελαίου.

«Η παγκόσμια ενεργειακή αγορά δεν βρίσκεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τέτοιες απότομες, δραματικές διακυμάνσεις. Ωστόσο είναι γεγονός ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν έχει ξαναγίνει», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάσκεψη και υπογράμμισε ότι για να μετριασθούν οι τάσεις αυτές απαιτούνται κοινές προσπάθειες μεταξύ των χωρών και στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί