Πεκίνο: Εκφράζει την αντίθεσή του σε ενέργειες που πλήττουν αμάχους ή παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο

«Η Κίνα καταδικάζει αυτή την επίθεση», επεσήμανε ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών μία ημέρα μετά το πλήγμα αυτό που αποδίδεται στο Ισραήλ

Το Πεκίνο καταδίκασε σήμερα το πλήγμα εναντίον του προξενικού τμήματος της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό από το οποίο σκοτώθηκαν ένδεκα άνθρωποι, υπενθυμίζοντας το απαραβίαστο των διπλωματικών κτιρίων.

«Η Κίνα καταδικάζει αυτή την επίθεση», επεσήμανε ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών μία ημέρα μετά το πλήγμα αυτό που αποδίδεται στο Ισραήλ.

«Η ασφάλεια των διπλωματικών θεσμών δεν μπορεί να παραβιάζεται και η κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να γίνουν σεβαστές», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Ουάνγκ σημείωσε ότι η Κίνα «σοκαρίστηκε» από το πλήγμα του ισραηλινού στρατού εναντίον αυτοκινητοπομπής της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen χθες στη Γάζα, από το οποίο σκοτώθηκαν επτά εργαζόμενοί της.

Το Πεκίνο «είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε ενέργεια που πλήττει αμάχους, καταστρέφει πολιτικές υποδομές ή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο Ουάνγκ.

«Σοκαριστήκαμε από την επίθεση» στη Γάζα και «την καταδικάζουμε», πρόσθεσε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί