Οι Σοσιαλδημοκράτες θα είναι οι επόμενες κυβερνώντες τη Γερμανία;

Η 26η Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο εκλογικό θρίαμβο για το SPD:

Οι Σοσιαλδημοκράτες όχι μόνο προηγούνται σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τις ομοσπονδιακές εκλογές, αλλά επίσης και στις δημοσκοπήσεις για τις τοπικές εκλογές των κρατιδίων Μεκλεμβούργο-Πομερανία και Βερολίνο.

Στη γερμανική πρωτεύουσα και κρατίδιο ταυτόχρονα, το SPD προηγείται με μια μονάδα των Πρασίνων με 21%, αν και αυτό το προβάδισμα είναι τώρα μικρότερο από ό,τι σε αντίστοιχη έρευνα του Ινστιτούτου Infratest την οποία επίσης είχε διενεργήσει για λογαριασμό και πάλι του δεύτερου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δίκτυο ZDF.

Το ποσοστό του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) ανέρχεται σε μόνο 17%, της Αριστεράς (Die Linke) σε 12%, της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) σε 9% και του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) στο 8%. Το ποσοστό των μικρότερων κομμάτων ανέρχεται στο ποσοστό ρεκόρ13 %.

Το SPD είναι η αδιαμφισβήτητα ισχυρότερη δύναμη στο βορειοδυτικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία με 38%, ακολουθούμενο από την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 17%, το CDU με 15% και την Αριστερά με 11%. Οι Πράσινοι και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) μπορούν να ελπίζουν ότι θα εκπροσωπηθούν αυτή τη φορά στο τοπικό κοινοβούλιο, στο οποίο κανένα από τα δύο δεν εκπροσωπείται σήμερα, λαμβάνοντας 6% έκαστο. Τα άλλα κόμματα μαζί φτάνουν το 7%

(φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί