Οι Ρώσοι απειλούν με ΣΤΡΑΤΟ σε Κούβα και Βενεζουέλα – Ξεφεύγει το πράγμα για τους διεθνιστές

«Οι συζητήσεις οδεύουν προς αδιέξοδο λένε οι Ρώσοι»! «ΦΩΤΙΑ» στις συνομιλίες με το ΝΑΤΟ...

Απειλές εκτοξεύει η Ρωσία κατά Ηνωμένων Πολιτειών και ΝΑΤΟ μιλώντας για αδιέξοδο στις συνομιλίες σε σχέση με την Ουκρανία και στην επάκταση του ΝΑΤΟ προς τα ρωσικά σύνορα, χωρίς να αποκλείει στρατιωτική ανάπτυξη στην Κούβα και την Βενεζουέλα.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος ηγήθηκε της ρωσικής αντιπροσωπείας στις προγενέστερες διμερείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ στη Γενεύη, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι οι συζητήσεις καταλήγουν σε αδιέξοδο.

«Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στον ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμοι για κανένα λόγο και υπό καμία μορφή να συζητήσουν τα βασικά μας αιτήματα για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ, τηn μείωση των υποδομών της Συμμαχίας και την επιστροφή της στα σύνορα του 1997. Και φυσικά και στο θέμα που αφορά τις νομικά δεσμευτικες εγγυήσεις για την μη εγκατάσταση αντίστοιχων συστημάτων σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορα μας» δήλωσε ο ίδιος.

«Σε κάποιο βαθμό είναι αδιέξοδο ή διαφορά προσεγγίσεων. […] Δεν βλέπω τον λόγο, τις επόμενες μέρες, να συναντηθούμε και πάλι και να αρχίσουμε τις ίδιες συζητήσεις», ανέφερε.

«Προτείναμε να κινηθούμε βήμα-βήμα ως προς τα έγγραφα [που έχει καταθέσει η Μόσχα ως προσχέδιο συμφωνιών ασφαλείας] και να εργαστούμε επί αυτών ώστε να φθάσουν στο στάδιο της υπογραφής. Αυτό είναι αδύνατο σήμερα διότι σε βασικά στοιχεία των εγγράφων αυτών οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους είπαν κατηγορηματικά ‘όχι’» τόνισε μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση.

Και στο σημείο αυτό προειδοποίησε πως «ούτε επιβεβαιώνει, ούτε αποκλείει» την πιθανότητα ανάπτυξης στρατιωτικών μέσων στην Κούβα και τη Βενεζουέλα εφόσον οι συνομιλίες οριστικά καταρρεύσουν», λέγοντας ότι «όλα εξαρτώνται από τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών».

Στο ίδιο μοτίβο των προειδοποιήσεων, η ρωσική αντιπροσωπεία στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) -όπου πέρασε σήμερα η «σκυτάλη» της διαπραγμάτευσης-» προειδοποίησε με τη λήψη «απαιτούμενων μέτρων» εάν η Δύση δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Μόσχας.

«Εάν δεν έχουμε μία εποικοδομητική απάντηση στις προτάσεις μας εντός λογικού χρονικού πλαισίου και συνεχιστεί η επιθετική συμπεριφορά προς τη [Ρωσία], θα πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη στρατηγική ισορροπία και να εξαλείψουμε τις απαράδεκτες απειλές για την εθνική μας ασφάλεια» αναφέρεται σε ανάρτηση της ρωσικής αποστολής στον ΟΑΣΕ στο Twitter που αποδίδεται στον πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Η αντιπροσωπεία παράλληλα προειδοποίησε ότι «μπορεί να αναδυθεί μία κρίση στην ήπειρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προειδοποιούσε από πλευράς του με πλήρη διάρρηξη σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένες Πολιτείες, εφόσον υιοθετούν οι προτεινόμενες κυρώσεις που στοχεύουν τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κορυφαίους στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και χρηματοπιστωτικούς θεσμούς της Ρωσίας.

«Οι κυρώσεις εναντίον του ηγέτη κράτους είναι ένα μέτρο που ξεπερνά το όριο και θα ισοδυναμούσε με διακοπή των σχέσεων», δήλωσε ο Πεσκόφ, ενώ χαρακτήρισε «ανεπιτυχείς» τις μέχρι στιγμής συνομιλίες στο ΝΑΤΟ.

Τα πάντα ρευστά λοιπόν! Η Ρωσία αρνείται να υποχωρήσει και η διπλωματία χάνει συνεχώς έδαφος! Η στρατηγική των διεθνιστών για ελεγχόμενη παγκόσμια ειρήνη δείχνει να ατονεί…

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί