Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε στα social media πως είχε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόεδρο της Ρωσίας.
Συμφώνησαν στην άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και σε επίσκεψη ο ένας στην χώρα του άλλου.
«Συμφωνήσαμε επίσης να ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις οι αντίστοιχες ομάδες μας και θα ξεκινήσουμε καλώντας τον Πρόεδρο Ζελένσκι, της Ουκρανίας, για να τον ενημερώσουμε για την συνομιλία, κάτι που θα κάνω αυτή την στιγμή», είπε, μεταξύ άλλων, ο Τραμπ.
Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Truth Social:
«Μόλις είχα ένα μακρύ και εξαιρετικά παραγωγικό τηλεφώνημα με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Συζητήσαμε για την Ουκρανία, την Μέση Ανατολή, την ενέργεια, την τεχνητή νοημοσύνη, την δύναμη του δολαρίου και διάφορα άλλα θέματα. Αναλογιστήκαμε και οι δύο την Μεγάλη Ιστορία των Εθνών μας και το γεγονός ότι πολεμήσαμε τόσο επιτυχημένα μαζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θυμόμαστε ότι η Ρωσία έχασε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους και εμείς, παρομοίως, χάσαμε τόσους πολλούς! Μιλήσαμε ο καθένας για τα δυνατά σημεία των αντίστοιχων Εθνών μας και το μεγάλο όφελος που θα έχουμε κάποια μέρα από την συνεργασία. Αλλά πρώτα, όπως συμφωνήσαμε και οι δύο, θέλουμε να σταματήσουμε τους εκατομμύρια θανάτους που λαμβάνουν χώρα στον πόλεμο με την Ρωσία/Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Πούτιν χρησιμοποίησε ακόμη και το πολύ ισχυρό σύνθημα της εκστρατείας μου, «ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ». Και οι δύο πιστεύουμε πολύ σε αυτό. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε, πολύ στενά, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης ο ένας στο έθνος του άλλου. Συμφωνήσαμε επίσης να ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις οι αντίστοιχες ομάδες μας και θα ξεκινήσουμε καλώντας τον Πρόεδρο Ζελένσκι, της Ουκρανίας, για να τον ενημερώσουμε για την συνομιλία, κάτι που θα κάνω αυτή την στιγμή. Ζήτησα από τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, τον Διευθυντή της CIA Τζον Ράτκλιφ, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Βαλτς και τον Πρεσβευτή και Ειδικό Απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ να ηγηθούν των διαπραγματεύσεων, οι οποίες, πιστεύω έντονα, θα είναι επιτυχείς. Εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν σε έναν πόλεμο που δεν θα είχε συμβεί αν ήμουν Πρόεδρος, αλλά συνέβη, επομένως πρέπει να τελειώσει. Δεν πρέπει να χαθούν άλλες ζωές! Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Πούτιν για τον χρόνο και την προσπάθειά του σε σχέση με αυτό το κάλεσμα, και για την απελευθέρωση, χθες, του Marc Fogel, ενός υπέροχου ανθρώπου που χαιρέτησα προσωπικά χθες το βράδυ στον Λευκό Οίκο. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα οδηγήσει σε επιτυχή κατάληξη, ελπίζω σύντομα!».
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σπουδαία ανακάλυψη σε αρχαία ελληνική πόλη: Βρέθηκε κεφαλή του αγάλματος του Ερμή 1.800 ετών – Δείτε εικόνες
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία – Οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Προς πώληση ο Τετέ, φέρνουν άμεσα τον Παντελίδη οι «πράσινοι»
- Αλιάγας και Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή και τραγούδησαν το “My Way”, vid
- «Άφρονα και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ την απειλή του προέδρου Τραμπ
- Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ο Γιώργος Κάτρης
- Χάρκοβο: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές περί ρωσικής επίθεσης – Πόσοι είναι οι νεκροί μετά την ουκρανική επίθεση εναντίον της Χερσώνας
- Ο Στ. Αγγελούδης αποχαιρετά τον Χρ. Σαραντόπουλο: «Μάχιμος, ενεργός πολίτης και φωτεινή προσωπικότητα»
- ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για αγρότες: “Αντί να αναζητάτε ευθύνες σε κυβερνήσεις πριν από 45 χρόνια, αναλάβετε τις δικές σας”
- Δανία: Απαστράπτουσα η βασίλισσα Μαίρη με χρυσή τουαλέτα και τιάρα σε δεξίωση στο παλάτι, vid









