Ο Ρίσι Σουνάκ και ο Μαρκ Ρούτε κλείστηκαν έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ…

Πρόκειται για μια αμήχανη στιγμή κατά την οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σουνάκ και ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε δεν μπορούσαν να μπουν στην πρωθυπουργική κατοικία, στη Ντάουνινγκ Στριτ χθες το απόγευμα.

Ο Σουνάκ καλωσόρισε τον Ρούτε στην Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν πολιτικές συμπεριλαμβανομένης της παράνομης μετανάστευσης, είπε ένας εκπρόσωπος.

Ο Rutte, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ανακοίνωσε την παραίτησή του τον Ιούλιο, αφού η τετρακομματική κυβέρνησή του έφτασε σε ένα ασυμβίβαστο χάσμα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της μετανάστευσης.

Επί του παρόντος υπηρετεί ως υπηρεσιακός υπάλληλος έως ότου εκλεγεί νέος πρωθυπουργός.

Όμως ένα απρόοπτο συνέβη την ώρα της συνάντησής τους με τον Ρίσι Σουνάκ και τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε να μην μπορούν να μπουν στην πρωθυπουργική κατοικία για κάποια δευτερόλεπτα.

Αρχικά το ζευγάρι δίνει τα χέρια και ποζάρει στις κάμερες.

Ο Σουνάκ γυρίζει στη συνέχεια για να προσπαθήσει να περάσει την εξώπορτα καθώς συνεχίζει να συνομιλεί με τον Ολλανδό πρωθυπουργό.

Μετά από μια παύση λίγο πάνω από δέκα δευτερόλεπτα, κατά την οποία η πόρτα δεν ανοίγει, ο Σουνάκ κοιτάζει στη συνέχεια την εξώπορτα και εμφανίζεται μπερδεμένος.

Ο Rutte φαίνεται επίσης να προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει.

Αλλά τότε η πόρτα ανοίγει από μέσα και οι δύο εθνικοί ηγέτες μπαίνουν στην καρδιά της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας χαιρετάει τους δημοσιογράφους καθώς περνούν το κατώφλι.

Δεδομένου του υγρού και κρύου καιρού, οι δυο τους μάλλον δεν ενθουσιάστηκαν που έπρεπε να περιμένουν έξω περισσότερο από όσο έπρεπε.

Για λόγους ασφαλείας η εξώπορτα στο Νο10 ανοίγει μόνο από μέσα και δεν έχει κλειδαρότρυπα εξωτερικά.

Ως εκ τούτου, το προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται πίσω από την μπροστινή πόρτα 24 ώρες το 24ωρο για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να εισέλθουν χωρίς την κατάλληλη εξουσιοδότηση.

(photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί