• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας τύπου Φλόιντ στο Λονδίνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας τύπου Φλόιντ στο Λονδίνο (ΒΙΝΤΕΟ)

britain floyd
Η Αστυνομία του Λονδίνου έθεσε σε διαθεσιμότητα σήμερα έναν αστυνομικό.

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφότου είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο όπου εμφανίζεται να γονατίζει πάνω στο κεφάλι και τον λαιμό ενός μαύρου υπόπτου.

Ο υπαρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Στιβ Χάουζ ανέφερε θορυβημένος: «Ορισμένες από τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν μου προκαλούν μεγάλη ανησυχία- δεν διδάσκονται στην αστυνομική εκπαίδευση… Το βίντεο που είδα σήμερα και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά δυσάρεστο».

Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει το βίντεο από ανεξάρτητη πηγή.

Ο ύποπτος συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ για εμπλοκή σε καυγά και κατοχή επιθετικού όπλου και παραμένει υπό κράτηση, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Στο βίντεο φαίνεται αστυνομικός, που είναι λευκός, να γονατίζει στο κεφάλι και τον λαιμό του υπόπτου, ενώ άλλος ένας αστυνομικός, ασιατικής καταγωγής, είναι παρών στο περιστατικό.

Ο ύποπτος άρχισε να φωνάζει «φύγε από τον λαιμό μου», αναγκάζοντας τον αστυνομικό να φύγει από πάνω του και λίγο μετά ο ύποπτος διακρίνεται καθιστός, να μιλάει με τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

photo video screenshot