Κρεμλίνο: Οι απειλές κατά της Ρωσίας μπορεί να δώσουν πάτημα στην Ουκρανία για βία στο Ντονμπάς

Στο πλήθος των δηλώσεων περί αντιποίνων στη Ρωσία σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δύο ημέρες μετά και τη σχετική τοποθέτηση από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.


«Δεν έχει ξαναδεί ποτέ τέτοιες κυρώσεις όπως αυτές που υποσχέθηκα να επιβάλω, αν κάνει αυτό το βήμα» επεσήμανε, ειδικότερα, ο Αμερικανός ηγέτης.


«Δηλώσεις που απειλούν τη Ρωσία και προειδοποιούν ότι η Ρωσία θα πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα για ορισμένες υποθετικές ενέργειες ακούγονται καθημερινά» είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ακούγονται συνεχώς από πολλούς ομιλητές: από έναν μέσο εμπειρογνώμονα έως τους ηγέτες κρατών.


Παράλληλα, επεσήμανε πως οι απειλητικές δηλώσεις κατά της χώρας του δεν συμβάλλουν στην εκτόνωση και μπορούν να δώσουν κίνητρο στις ουκρανικές αρχές να διευθετήσουν τη σύγκρουση του Ντονμπάς με τη βία.

«Πιστεύουμε ότι [σ.σ. αυτές οι δηλώσεις] σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην άμβλυνση των εντάσεων που έχουν προκύψει τώρα στην Ευρώπη, και επιπλέον, όλες αυτές οι δηλώσεις μπορούν να συμβάλουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης επειδή μπορούν να εμπνεύσουν, εντελώς εσφαλμένες ελπίδες, σε […] ορισμένους εκπροσώπους της Ουκρανίας.

Η ουκρανική ηγεσία […] μπορεί να αποφασίσει να ξεκινήσει έναν νέο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα της και να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα των νοτιοανατολικών με τη βία»επεσήμανε ο εκπρόσωπος.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί