Κρεμλίνο για πιθανές νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ: Υπάρχουν πολλά παράλογα νομοσχέδια

Σχόλιο του Κρεμλίνου όσον αφορά στην πιθανότητα νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ αλλά και τη σημερινή συνάντηση Λαβρόφ - Μπλίνκεν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε την πιθανότητα να υπάρξουν νέες κυρώσεις από πλευράς των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας κάνοντας λόγο για «παράλογα νομοσχέδια».«Αμερικανοί νομοθέτες κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, όσο πιο παράλογο είναι το περιεχόμενο αυτών των σχεδίων – παράλογα όσον αφορά στα προτεινόμενα μέτρα – τόσο απαξιώνονται αυτές οι ιδέες. Θεωρούμε ήδη ακατάλληλο να σχολιάσουμε όλες αυτές τις περιπτώσεις» επεσήμανε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.Σημειώνεται πως χθες έγινε γνωστό ένα νέο σχέδιο περί κυρώσεων στη Ρωσία το οποίο προτάθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, Τζιμ Μπανκς.

Αυτό, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Washington Post, ζητά να χαρακτηριστεί η Ρωσία «κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας» και ι «δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην περιοχή του Ντονμπάς στην Ουκρανία ως ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σε αυτό προτείνεται η επιβολή κυρώσεων στον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, στον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στον υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, και στον δήμαρχο της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν.Στο στόχαστρο μπαίνουν, επίσης, η αρχισυντάκτρια του «RT» ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς και επιχειρηματίες. Τέλος, μέτρα προτείνονται και σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

(sputniknews. gr / photo: unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί