Ζαχάροβα σε Μακρόν: Μάθε ιστορία! Πριν δύο αιώνες πήραμε το Παρίσι!!

«Όποιος τολμήσει να επιτεθεί σε εμάς θα έχει την ίδια τύχη».

Με τη συμβουλή να…μάθουν ιστορία και να μην αναλώνονται σε μεγαλοστομίες περί αποστολής στρατευμάτων κατά της Ρωσίας έστειλε το δικό της μήνυμα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Μαρία Ζαχάροβα, που δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω, υπενθύμισε σε όσους Ευρωπαίους ηγέτες –“Νέους Ναπολέοντες” τους χαρακτηρίζει– επιζητούν να σταλούν νατοϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία, τι συνέβη πριν από περίπου δύο αιώνες!

Το μήνυμα της «σιδηράς κυρίας» της ρωσικής διπλωματίας προς τη γαλλική ηγεσία δεν είναι τυχαίο, καθώς από τον Μακρόν «απενοχοποιήθηκε» και επίσημα η συζήτηση περί αποστολής νατοϊκού στρατού σε ουκρανικό έδαφος:

«Στην δήμαρχο του Παρισιού, κ. Άνε Ινταλγκό, και σε όλο το ρωσοφοβικό στρώμα των σημερινών γαλλικών αρχών, σας ευχόμαστε καλή επέτειο! Κάποτε, οι προκάτοχοί σας (Ναπολέων Βοναπάρτης) δεν εκτίμησαν την αγάπη της Ρωσίας για την ειρήνη και την πλήρωσαν ακριβά.

Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά σε ισότιμη βάση. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη μοναδική μας εμπειρία αλληλεπίδρασης με τη Γαλλία στις καλύτερες εκφάνσεις της, αλλά όποιος τολμήσει να επιτεθεί σε εμάς θα έχει την ίδια τύχη με την γαλλική εισβολή στην Ρωσία το 1812, η οποία έληξε με την εκδίωξη των εχθρικών δυνάμεων από τη Ρωσία, και έγινε η αρχή του λεγόμενου Μεγάλου Ευρωπαϊκού Πολέμου του 1812-1815, ένα από τα εντυπωσιακά επεισόδια του οποίου κατάληξη ήταν η κατάληψη του Παρισιού από τον Ρωσικό Στρατό στις 31 Μαρτίου 1814.

Αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας, αντλώντας δύναμη και έμπνευση από τη ζωή και τα κατορθώματά τους. Οι σημερινοί ηγεμόνες της Δύσης και οι νεοσύστατοι «Ναπολέοντες», που απειλούν και πάλι να στείλουν στρατεύματα στα ανατολικά, θα τους συμβουλεύαμε επίσης να μην ξεχάσουν τα μαθήματα της ιστορίας».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί