Ρώσοι στον ΟΗΕ: «Αυτοκρατορία του ψέματος η Δύση – Έχουν τυφλωθεί»

«Θα πρέπει να εξεταστούν πιο δίκαιες μέθοδοι σύστασης της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών. τα τρέχοντα κριτήρια δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική βαρύτητα των κρατών στις παγκόσμιες υποθέσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι το προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας όπως και οι τελευταίες προτάσεις του ΟΗΕ για την αναβίωση της πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά είναι και τα δύο “μη ρεαλιστικά”.

Ο Λαβρόφ μίλησε σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από μια εβδομάδα έντονης παγκόσμιας διπλωματίας στην ετήσια συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της προσπάθησαν να συγκεντρώσουν την υποστήριξη για το Κίεβο.

Είναι τελείως ανέφικτο“, δήλωσε ο Λαβρόφ για ένα ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων που προωθεί το Κίεβο.

“Δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί αυτό. Δεν είναι ρεαλιστικό και όλοι το καταλαβαίνουν, αλλά την ίδια στιγμή, λένε ότι αυτή είναι η μόνη βάση για διαπραγματεύσεις”.

Και συνέχισε:

«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συχνά αναλαμβάνουν υποχρεώσεις και δεν τις εκπληρώνουν, η Δύση είναι μια «αυτοκρατορία του ψέματος».

Ο διακηρυγμένος στόχος είναι να επιβληθεί μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία και αυτή η εμμονή έχει τυφλώσει εντελώς τα μάτια των ανεύθυνων πολιτικών που αισθάνονται την ατιμωρησία τους ενώ χάνουν μια στοιχειώδη αίσθηση αυτοσυντήρησης».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε επίσης ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης εάν το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του επιμείνουν σε αυτή τη θέση.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η Μόσχα αποχώρησε από την πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά γιατί οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη Ρωσία — συμπεριλαμβανομένης της άρσης των κυρώσεων σε ρωσική τράπεζα και της επανασύνδεσής της με το παγκόσμιο σύστημα SWIFT — δεν εκπληρώθηκαν.

Είπε ακόμη ότι οι τελευταίες προτάσεις του ΟΗΕ για την αναβίωση αυτού του διαδρόμου για τις εξαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων είναι “απλά μη ρεαλιστικές”.

(ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί