Ρωσία: Περιμένουμε νέο κύμα δυτικών κυρώσεων – Προσαρμόζουμε την οικονομία μας

Η διοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας Elvira Nabiullina,

η οποία βοήθησε το Κρεμλίνο να απορροφήσει την ζημιά από τις σαρωτικές κυρώσεις της Δύσης για την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ότι προετοιμάζεται για νέα μέτρα που στοχεύουν στην οικονομία της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αναδιάρθρωση της ρωσικής οικονομίας προχωρά «αρκετά γρήγορα» καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις κυρώσεις, δήλωσε η Νabiullina σε συνέντευξή της στο RBC News που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυξημένη πίεση κυρώσεων», πρόσθεσε.


Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα επιβάλλει κυρώσεις κατά τραπεζών που διευκολύνουν συμφωνίες στις οποίες η Ρωσία προμηθεύεται ημιαγωγούς, ρουλεμάν και άλλο εξοπλισμό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε το 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας τον Δεκέμβριο.

Στη μακροσκελή συνέντευξη κατά την διάρκεια της οποίας δεν έκανε καμία αναφορά στην Ουκρανία ή στον πόλεμο που προκάλεσε τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις, η Nabiullina είπε ότι οι διασυνοριακές πληρωμές παραμένουν «πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις». Υπάρχουν επίσης «πολύ σοβαρές» προκλήσεις στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης, είπε.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε απαντήσει σε όλες τις προκλήσεις», δήλωσε η Nabiullina. Ωστόσο, τόνισε ότι είναι «αρκετά θετική για την ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού τομέα και τη βιωσιμότητά του».

(economistas – freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί