Μακελειό Μόσχας: «Για αυτό ΔΕΝ μοιάζει σαν δουλειά του ISIS»

Δεν είναι μόνο οι Ρώσοι που έχουν ενδοιασμούς...

«Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να αποδώσει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου στη Μόσχα στο ISIS φαίνονται ύποπτες λόγω της συμπεριφοράς των δραστών».

Τα παραπάνω δήλωσε στο Sputnik ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Scott Ritter, λίγες ώρες μετά την επίθεση στη Μόσχα.


Επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι τρομοκράτες συνελήφθησαν ενώ διέφυγαν προς την Ουκρανία, ο Ritter παρατήρησε πώς οι «άνθρωποι της βίας» έχουν την τάση να «πλοηγούνται προς τον “αληθινό τους βορρά” στο τέλος της ημέρας».

Και συνέχισε:


«Αυτό που εννοώ με αυτό είναι, ας πάρουμε μια ομάδα ειδικών δυνάμεων που επιχειρεί πίσω από τις γραμμές του εχθρού: αν παραβιαστούν, προσπαθούν να πάνε σπίτι τους, προσπαθούν να διαφύγουν και να αποφύγουν προς τις φιλικές γραμμές.

Το ISIS πιστεύει στη διεστραμμένη εκδοχή της θρησκείας, τον Θεό. Ο «αληθινός βορράς» τους είναι να γίνουν μάρτυρες, να πλοηγηθούν στο σπίτι στον παράδεισο».

«Αλλά δεν είναι αυτό που έκαναν αυτοί οι τρομοκράτες», συνέχισε.

«Ο πραγματικός τους βορράς ήταν η Ουκρανία και κατευθύνονταν προς την Ουκρανία. Και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να ξέρουμε για αυτό. Αυτή ήταν μια επίθεση που συνδέθηκε με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ποιος ήταν πίσω από αυτή την επίθεση; Ποιοι είναι οι εγκέφαλοι; Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας θα το μάθουν. Αλλά όποιοι και αν είναι, μένουν στην Ουκρανία».

απεμπε-EPA-RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY HANDOUT photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί