Κρεμλίνο: Οι κατηγορίες ευρωπαϊκών ΜΜΕ ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ είναι παράλογες

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα ότι οι κατηγορίες ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης περί ρωσικής ανάμιξης σε κυβερνοεπιθέσεις σε ψυγεία και καταψύκτες σούπερ μάρκετ είναι παράλογες και δεν στηρίζονται σε οποιαδήποτε στοιχεία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, χάκερ αύξησαν τις θερμοκρασίες σε συστήματα ψυγείων στην Ευρώπη στη δεύτερη κυβερνοεπίθεση του είδους αυτού μέσα σε τρεις εβδομάδες, αναγκάζοντας τα σούπερ μάρκετ να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους για να προστατευθούν από περαιτέρω απόπειρες ψηφιακής παραβίασης.

Οι αρχές στην Ευρώπη δεν έχουν ακόμα αποκαλύψει δημοσίως πώς οι επιτιθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση και οι αξιωματούχοι δεν έχουν κατηγορήσει κανέναν και καμιά χώρα. Ωστόσο μερικά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης διατύπωσαν εικασίες ότι μπορεί να είναι αναμιγμένες ομάδες ρώσων χάκερ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους: «Αυτοί είναι παράλογοι ισχυρισμοί. Όπως πάντα, δεν στηρίζονται σε απολύτως καμιά λογική, σε κανένα στοιχείο, ωστόσο έχουμε τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας, που την εμπλέκουν σε όλα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί