Η Βρετανία ίσως να κλείσει τις κάνουλες φυσικού αερίου προς την Ε.Ε. λόγω ελλείψεων

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην ΕΕ καθώς επιδεινώνεται η κρίση καυσίμων - η ίδια η χώρα στερείται αποθεμάτων

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αρχίσει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο έλλειψης φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά, η χώρα θα σταματήσει οποιαδήποτε παροχή ενέργειας μέσω ενός υποθαλάσσιου αγωγού προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τους Financial Times.

Συνήθως, το ΗΒ δημιουργεί αποθέματα ενέργειας για την περίοδο θέρμανσης από την υπολειπόμενη ποσότητα καυσίμου που λαμβάνεται από διάφορες πηγές.

Με την έναρξη του καλοκαιριού, η χώρα πουλάει πλεονάζοντες ενεργειακούς πόρους στην ΕΕ, αλλά η κατάσταση μπορεί να αλλάξει ήδη από το επόμενο έτος – οι προμήθειες στην Ευρώπη θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην εγχώρια αγορά ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ειδικοί προβλέπουν ήδη για το Ηνωμένο Βασίλειο πως η ενεργειακή κρίση θα έχει τη χειρότερη δυναμική μεταξύ όλων των ανεπτυγμένων χωρών.

Οι τιμές των καυσίμων κάνουν το μεγαλύτερο άλμα τα τελευταία 17 χρόνια και οι ίδιοι οι Βρετανοί αναγκάζονται να μειώσουν την ποιότητα και ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνουν.

(φωτο:pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί