Επίσημη ρωσική καταγγελία: «Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βιολογικά όπλα στην Ουκρανία»

«Στόχος να προκληθεί οικονομική και επισοτιστική ζημιά».

Τα στοιχεία που έλαβε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν βιολογικά όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο υποστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των στρατευμάτων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων την Παρασκευή.


Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μελετά ενεργά αυτές τις οικονομικά σημαντικές μολύνσεις εκτός της εθνικής του επικράτειας σε βιοεργαστήρια που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων των γεωπολιτικών αντιπάλων του (βλ. Ρωσία). Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν συστατικά βιολογικών όπλων εκτός της εθνικής τους δικαιοδοσίας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας», είπε ο Κιρίλοφ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι ειδικοί του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατέσχεσαν έγγραφα από ένα εργαστήριο Askaniya-Nova Biosphere Reserve, επιβεβαιώνοντας ότι το Ινστιτούτο Πειραματικής και Κλινικής Κτηνιατρικής του Χαρκόβου έχει εργαστεί σε στρατιωτικά βιολογικά έργα του Πενταγώνου.

«Τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από ένα κτηνιατρικό εργαστήριο του αποθεματικού επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του ινστιτούτου του Χαρκόβου στις εργασίες των Αμερικανών», είπε ο Κιρίλοφ.

Τα έργα (σ.σ. των ΗΠΑ) στοχεύουν στην αξιολόγηση των συνθηκών υπό τις οποίες η μετάδοση παθογόνων από σημαντικές λοιμώξεις μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη, να προκαλέσει οικονομική ζημιά και να δημιουργήσει κινδύνους για την επισιτιστική ασφάλεια, δήλωσε ο αξιωματούχος.


Ο Kirillov πρόσθεσε ότι η αυξανόμενη συχνότητα της γρίπης των πτηνών στη Ρωσία προκαλεί ανησυχία στο πλαίσιο μαζικού θανάτου πτηνών λόγω βιολογικών πειραμάτων στην Ουκρανία το 2021.

Τόνισε ότι τα γεγονότα δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούσαν την Ουκρανία ως βάση για την ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί