Ιαπωνικός ναυτιλιακός γίγαντας προειδοποιεί ότι η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μπορεί να διαρκέσει «6 μήνες ή 1 χρόνο»

Τι αναφέρεται

Η Επιχείρηση Prosperity Guardian του Προέδρου Μπάιντεν για την θωράκιση εμπορικών σκαφών στην Ερυθρά Θάλασσα, μαζί με τις βομβαρδιστικές επιδρομές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Μέση Ανατολή, δεν έχουν ακόμη σταματήσει τις επιθέσεις των ανταρτών Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν γύρω από το στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ. 

Το πρωί της Τρίτης, οι αντάρτες Χούτι εκτόξευσαν « βλήματα » σε δύο εμπορικά πλοία, χτυπώντας το ένα, επιεβαιώνοντας τους συνεχιζόμενους κινδύνους από την πλεύση στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Ο ιαπωνικός ναυτιλιακός κολοσσός Mitsui OSK Lines Ltd. εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση ότι οι διακοπές στην ναυτιλία ενδέχεται να παραταθούν έως και ένα χρόνο, υποδεικνύοντας ότι οι προσδοκίες για βραχυπρόθεσμες διακοπές εξασθενούν γρήγορα. 

Ο Χασιμότο είπε:  «Η κατάσταση θα συνεχιστεί τουλάχιστον για τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες. Και ως το χειρότερο σενάριο, έξι μήνες ή ένα χρόνο».

Επισήμανε ότι υπάρχει αρκετή ικανότητα ναυτιλίας για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι εάν η παγκόσμια οικονομία φουσκώσει ξαφνικά, θα μπορούσε να προκαλέσει έλλειψη ναυτιλιακής ικανότητας. 

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί