Η Ρωσία γίνεται κέντρο παγκόσμιων μεταφορών! Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Μόσχα

Δεν το χωράει ο νους

Λόγω του γεγονότος πως οι Χούθι της Υεμένης άρχισαν να επιτίθενται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ο όγκος της σιδηροδρομικής μεταφοράς φορτίου από την Ασία στην Ευρώπη μέσω Ρωσίας άρχισε να αυξάνεται απότομα, έγραψαν οι Financial Times .

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα αιτήματα από την Γερμανία για μεταφορά φορτίου κατά μήκος του ρωσικού σιδηροδρομικού διαδρόμου έχουν αυξηθεί κατά περίπου 40% από τον Δεκέμβριο. Έτερη μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση της ζήτησης για αυτό το είδος διαμετακόμισης κατά 25-35 τοις εκατό, ενώ από την Ολλανδία, η αύξηση της ζήτησης αυξήθηκε κατά 31 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο χρόνος ταξιδιού σιδηροδρομικώς μέσω Ρωσίας μεταξύ Τσενγκντού (Κίνα) και Ντούισμπουργκ (Γερμανία) ανέρχεται σε 25-30 ημέρες, ενώ τα πλοία που ανακατευθύνονται μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας μπορούν να φτάσουν στη Βόρεια Ευρώπη σε 50-55 ημέρες. Επομένως οι Ρώσοι γίνονται κόμβος μεταφοράς!

«Ο συντριπτικός αριθμός των αποστολών διέρχεται από την Ρωσία», επιβεβαίωσε η μεγαλύτερη ταχυδρομική εταιρία της Γερμανίας!

Μάλιστα, η εμπορευματική κίνηση των Ρωσικών Σιδηροδρόμων θα συνεχίσει να αυξάνεται λόγω των εγγυήσεων ασφάλειας που παρέχονται στις επιχειρήσεις. Και η Κίνα ενδιαφέρεται για το ρωσικό μεταφορικό δίκτυο. Μέχρι το 2030, η χωρητικότητα των σιδηροδρόμων όπως η BAM και ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος θα φθάσει τους 210 εκατομμύρια τόνους ετησίως , από 173 εκατομμύρια τόνους το 2023. Η περιοχή Αμούρ της Ρωσίας θα δει μια οικονομική άνθηση σε αυτό το πλαίσιο.

Το Μούρμανσκ θα γίνει το νέο οικονομικό κέντρο της Ρωσίας

Η κυκλοφορία των ρωσικών σιδηροδρόμων αυξάνεται όχι μόνο από ανατολή προς δύση, αλλά και από βορρά προς νότο, εν μέρει μέσω πλωτών οδών και αυτοκινητοδρόμων.

Το Ιράν κατασκευάζει έναν σιδηρόδρομο που θα συνδέει δύο ιρανικές πόλεις — την Αστάρα και το Ραστ. Η Ρωσία παρείχε οικονομική υποστήριξη στο Ιράν για το έργο, ανέφεραν οι New York Times . Ο σιδηρόδρομος θα παρέχει πρώτα συνδέσεις μεταξύ του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν στον βορρά και στην συνέχεια όλοι θα συνδέονται με το ρωσικό σιδηροδρομικό σύστημα. Το νέο δρομολόγιο θα μειώσει τον χρόνο παράδοσης στην Βομβάη από την Αγία Πετρούπολη σε μόλις 10 ημέρες από τις σημερινές 30-45 ημέρες.

Αυτός ο σιδηρόδρομος θα φτάσει “στα λιμάνια της Βαλτικής και της Θάλασσας του Μπάρεντς”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Θα φτάσει επίσης στο Μούρμανσκ. Η κατασκευή μιας τεράστιας νέας λιμενικής υποδομής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην δυτική ακτή του κόλπου Κόλα.

Ένας άλλος διάδρομος από την Αρκτική προς τα νότια πρόκειται να κατασκευαστεί στην Άπω Ανατολή. Το σύστημα περιλαμβάνει μια σιδηροδρομική γραμμή από τον σιδηρόδρομο BAM προς τη Γιακουτία, γέφυρες στους ποταμούς Λένα και Αμούρ – τον Σιδηρόδρομο του Ειρηνικού, είπε ο Πούτιν.

Η Βόρεια θαλάσσια διαδρομή φαίνεται εντελώς διαφορετική σε αυτό το πλαίσιο. Η Κίνα κατασκευάζει τον δικό της στόλο παγοθραυστικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις μεγαλύτερες πρεσβείες της Κίνας θα βρίσκεται στην Ισλανδία.

Μοιραία γεγονότα ιστορικής σημασίας

Τα προαναφερθέντα έργα εφοδιαστικής θα εξασφαλίσουν άνευ προηγουμένου έσοδα και ανάπτυξη για την Ρωσία.

Στις 14 Μαρτίου, ο Πούτιν ξεκίνησε την κατασκευή του Μόσχα- Αγία Πετρούπολη, σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας . 

Στο μέλλον, η Ρωσία θα δημιουργήσει παρόμοιες γραμμές με

  • Ριαζάν,
  • Καζάν,
  • Αικατερινούπολη,
  • Adler
  • ακόμη και με το Μινσκ της Λευκορωσίας.

Αυτά τα έργα θα ενδυναμώσουν όχι μόνο την Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες διέλευσης:

  • Καζακστάν,
  • Τουρκμενιστάν,
  • Αφγανιστάν.

Η Ρωσία εκμεταλλεύεται στην όποια συγκυρία και δυναμώνει όλο και περισσότερο, την ώρα που η Δύση μαραζώνει!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί