Η κυβέρνηση του Τόκιο λανσάρει εφαρμογή γνωριμιών σε μια προσπάθεια να αυξήσει το ποσοστό γεννήσεων!

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο θα λανσάρει τη δική της εφαρμογή γνωριμιών ήδη από αυτό το καλοκαίρι, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να ενισχύσει το μειούμενο εθνικό ποσοστό γεννήσεων, δήλωσε αξιωματούχος την Τρίτη.


Οι χρήστες θα πρέπει να υποβάλουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είναι νόμιμα ελεύθεροι και να υπογράψουν μια επιστολή που θα δηλώνει ότι είναι πρόθυμοι να παντρευτούν.

Το να δηλώνει κάποιος το εισόδημά του είναι συνηθισμένο στις ιαπωνικές εφαρμογές γνωριμιών, αλλά το Τόκιο θα ζητήσει απόδειξη φορολογικού πιστοποιητικού για να αποδείξει τον ετήσιο μισθό.

«Μάθαμε ότι το 70% των ανθρώπων που θέλουν να παντρευτούν δεν συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις ή εφαρμογές για να αναζητήσουν σύντροφο», δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Τόκιο, υπεύθυνος για τη νέα εφαρμογή. «Θέλουμε να τους δώσουμε μια ήπια ώθηση για να βρουν ένα».

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους δήμους να διοργανώνουν εκδηλώσεις γνωριμιών στην Ιαπωνία, όπου οι γεννήσεις έπεσαν σε νέο χαμηλό το 2023, αλλά είναι σπάνιο για μια τοπική κυβέρνηση να αναπτύξει μια εφαρμογή.

Θα απαιτηθεί συνέντευξη για την επιβεβαίωση της ταυτότητας ενός χρήστη ως μέρος της διαδικασίας εγγραφής για την εφαρμογή του Τόκιο, η οποία βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία δωρεάν από τα τέλη του περασμένου έτους.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν σκεπτικισμό σχετικά με τα σχέδια, με έναν να λέει: “Είναι κάτι που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση με τους φόρους μας;”

Άλλοι έγραψαν ότι ενδιαφέρονται, καθώς θα ένιωθαν πιο ασφαλείς.

Πέρυσι, η Ιαπωνία κατέγραψε περισσότερους από τους διπλάσους θανάτους από τα νέες γεννήσεις.

Οι γεννήσεις μειώθηκαν για όγδοη συνεχή χρονιά στις 758.631, πτώση 5,1%, έδειξαν τα προκαταρκτικά κυβερνητικά στοιχεία. Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 1.590.503.

Το έθνος αντιμετωπίζει αυξανόμενες ελλείψεις εργατικού δυναμικού και ο πρωθυπουργός Fumio Kishida έχει υποσχεθεί πολιτικές που περιλαμβάνουν οικονομική βοήθεια για οικογένειες, ευκολότερη πρόσβαση στη φροντίδα των παιδιών και περισσότερη γονική άδεια.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί