Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως η Νότια Κορέα παίρνει “αυτό που της αξίζει”

Με αφορμή την απόφαση των ΗΠΑ να μειώσουν τη συμμετοχή τους στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια με τους Νοτιοκορεάτες

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα ότι η Νότια Κορέα παίρνει “αυτό που της αξίζει” με την απόφαση των ΗΠΑ να μειώσουν τη συμμετοχή τους στα μεγάλα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

“Αυτή η ξαφνική ανατροπή είναι μια καταστροφή που της αξίζει, η οποία προκλήθηκε από τις αυταπάτες και τη μη ρεαλιστική και αναχρονιστική αντίληψη για την ασφάλεια των νοτιοκορεατικών αρχών, που ακολουθούν τυφλά τον κύριό τους”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Κιμ Γιο Τζονγκ.

“Είναι αυτό που λένε ‘παίρνεις αυτό που σου αξίζει”.

Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον συντόμευσαν αυτήν την εβδομάδα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους, έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτά τα ετήσια γυμνάσια εξοργίζουν τη Βόρεια Κορέα που έχει πυρηνικό όπλο και εξακολουθεί να βρίσκεται τεχνικά σε πόλεμο με τη Νότια Κορέα. Οι δύο πλευρές της κορεατικής χερσονήσου δεν έχουν υπογράψει συμφωνία ειρήνης μετά τον πόλεμο του 1950-53.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-REUTERS POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί