• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έρευνα από την αστυνομία της Ν. Υόρκης για το θάνατο του Έλληνα ομογενή από αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρευνα από την αστυνομία της Ν. Υόρκης για το θάνατο του Έλληνα ομογενή από αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

zabadis

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έρευνα για να διαπιστωθεί αν τυχόν υπάρχουν ευθύνες για το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Έλληνα ομογενή από αστυνομικούς, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αστυνομική βία που άσκησαν τα όργανα της τάξης.

Αστυνομικές πηγές έσπευσαν να διαρρεύσουν ότι η χρήση της βίας ήταν δικαιολογημένη και εντός των ορίων που προβλέπονται στο νόμο, προκαλώντας την αγανάκτηση του κόσμου.

Το οπτικό υλικό που είναι διαθέσιμο δεν δείχνει τι διαδραματίστηκε στο εσωτερικό του σπιτιού, καθώς η σκηνή διαδραματίζεται στην εξώπορτα. Γι’ αυτό ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος της οικογένειας ζητά απόλυτη διαφάνεια και κάλεσε την αστυνομία να δώσει στη δημοσιότητα τα βίντεο από τις κάμερες που είχαν πάνω τους οι αστυνομικοί.

Για άλλη μια φορά η αστυνομία στις ΗΠΑ δέχεται την κοινωνική κατακραυγή, αφού και σε αυτή την περίπτωση η αστυνομία προχώρησε σε υπερβολική κι επικίνδυνη χρήση βίας και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει θλίψη και οργή στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

με πληροφορίες από megatv / photo video screenshot