Έφαγαν κρέας θαλάσσιας χελώνας και έπαθαν δηλητηρίαση! 9 νεκροί και 78 άτομα στο νοσοκομείο

Οι χελώνες φέρουν τοξίνη η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο.


Οκτώ παιδιά και ένας ενήλικας πέθαναν μετά την κατανάλωση κρέατος θαλάσσιων χελωνών στο νησί Πέμπα στο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης και άλλοι 78 άνθρωποι νοσηλεύονται.

Τροφική δηλητηρίαση

Το κρέας της θαλάσσιας χελώνας θεωρείται λιχουδιά από τους κατοίκους της Ζανζιβάρης, παρόλο που περιοδικά οδηγεί σε θανάτους από χηλονιτοξισμό (chelonitoxism), ένα είδος τροφικής δηλητηρίασης.


Η ενήλικη που πέθανε αργά το βράδυ της Παρασκευής ήταν η μητέρα ενός από τα παιδιά που υπέκυψαν νωρίτερα, δήλωσε ο ιατρός της περιφέρειας Μκοάνι, δρ Χάτζι Μπακάρι. Σύφωνα με τον ίδιο, το κρέας της χελώνας καταναλώθηκε την Τρίτη.

Ο Μπακάρι δήλωσε στο Associated Press ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι όλα τα θύματα είχαν φάει κρέας θαλάσσιας χελώνας.

Οδηγία να μην τρώνε χελώνες


Οι αρχές της Ζανζιβάρης, έστειλαν ομάδα διαχείρισης καταστροφών, οι οποίοι προέτρεψαν τους πολίτες να αποφεύγουν να καταναλώνουν θαλάσσιες χελώνες.

Σημειώνεται πως σε άλλο περιστατικό, τον Νοέμβριο του 2021, επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα τρίχρονο παιδί, πέθαναν στην Πέμπα μετά την κατανάλωση κρέατος χελώνας, ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί