Όπως οι περισσότεροι έχετε διαβάσει, σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία από μέλη του ΝΑΤΟ και άλλους συμμάχους δεν μπορεί να αποκλειστεί επειδή οι δυτικές δυνάμεις δεν πρέπει να σταματήσουν τίποτα για να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία δεν θα νικήσει τις δυνάμεις του Κιέβου.
Η Ρωσία αντέδρασε άμεσα σε αυτή την βόμβα Μακρόν, η οποία ουσιαστικά άνοιξε την συζήτηση για αποστολή επίσημων νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ακόμα και αν αυτό τελικά δεν συμβεί τώρα!
Αρχικά τα ρωσικά ΜΜΕ θυμίζουν παλαιότερα δήλωση του Πούτιν, ο οποίος έχει προειδοποιήσει τους διεθνιστές πως «δεν προλάβουν να ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους, αν ενεργοποιήσουν το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ και εμπλακούν στον πόλεμο, κάνοντας την Ουκρανία μέλος της Συμαχίας»!
Την σκυτάλη πήραν ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος έκανε λόγο για λογοδιάρροια του Μακρόν, αλλά και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία τόνισε:
«Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να οργανώσει τη μεραρχία SS «Καρλομάγνος ΙΙ» για να υπερασπιστεί την Ουκρανία», ενθυμούμενη την μοίρα της γαλλικής μεραρχίας που υπερασπίστηκε το καταφύγιο του ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας Αδόλφου Χίτλερ (—> H 33η Μεραρχία Γρεναδιέρων SS “Καρλομάγνος” ήταν μονάδα Γάλλων εθελοντών στην Βέρμαχτ και αργότερα στις μονάδες Waffen-SS κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά την αιχμαλωσία τους μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα στην Σιβηρία και κανείς δεν τους ξαναείδε από τότε).
«Εμμανουέλ, αποφάσισες να οργανώσεις τη μεραρχία Charlemagne II (Charlemagne deux) για να υπερασπιστείς το καταφύγιο του [ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ] Ζελένσκι», έγραψε η Ζαχάροβα στο Telegram!
Η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι τον Απρίλιο του 1945, η γαλλική μεραρχία SS “Charlemagne” (“Charlemagne”) και άλλες μονάδες κινητοποιήθηκαν για να υπερασπιστούν το καταφύγιο του Χίτλερ. Σύμφωνα με αυτήν, αυτοί οι στρατιώτες ήταν οι τελευταίοι υπερασπιστές του Ράιχσταγκ και της Καγκελαρίας του Ράιχ.
Πιο μετριοπαθής ήταν ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος κάλεσε τους Δυτικούς να σκέφτονται με περισσότερο μυαλό, ενώ γενικά Ρώσοι αναλυτές κάνουν λόγο για πανικό της Δύσης, χαρακτηρίζοντας τον Μακρόν ως «καρικατούρα του Ναπολέοντος»
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρέθυμνο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκλοπή – Καταμετρήθηκαν 7.427 αιγοπρόβατα λιγότερα από τα δηλωθέντα
- Πάνω από 400 οι νεκροί στο νοσοκομείο της Καμπούλ – Το Πακιστάν διαψεύδει ότι στοχοθέτησε την κλινική απεξάρτησης τοξικομανών
- Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η εμφάνιση με την εγγονή του στα Όσκαρ, vid
- Επιμένει ο Dugin: «Όλο και περισσότερα σημάδια δείχνουν ότι ο Νετανιάχου είναι νεκρός»
- Κ. Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ δεν χωρίζεται σε τιμάρια και αγκαλιάζει τους πάντες
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την εξόντωση του στρατηγού Γκολαμρεζά Σολεϊμάνι
- Αυτή είναι η ποινή για την 23χρονη συνοδηγό του Ι.Χ. που παρέσυρε και σκότωσε την Έμμα
- Ιράν: «Ο πόλεμος αλλάζει την περιφερειακή τάξη, αλλά όχι με τον τρόπο που επιθυμούν οι ΗΠΑ»
- Συλλήψεων συνέχεια για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Κ. Χατζηδάκης για τον πόλεμο: Παρούσα αν χρειαστεί η κυβέρνηση για τη στήριξη των ευάλωτων









