Δείτε πως ο Πούτιν έκανε ένα 11χρονο αγόρι ευτυχισμένο! vid

Δείτε...

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 11χρονο Nikita Miroshnichenko a, ο οποίος ήθελε να επισκεφτεί το μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη και του οποίου το όνειρο εκπλήρωσε ο Πρόεδρος Πούτιν.

Η χαρά του μικρού από την Kostroma και της οικογένειά τους ήταν απερίγραπτη.

Το Ερμιτάζ αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα, στις όχθες του ποταμού Νέβα. Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ωγκύστ Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Ρώμη!

Η κλήση από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρήκε το αγόρι και την οικογένειά του στο μουσείο. Ο ίδιος ο Πούτιν βρισκόταν στο Κρεμλίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος τον ρώτησε αμέσως: “Έχετε περιπλανηθεί ακόμα στο Ερμιτάζ; Τα έχετε δει όλα;” 

Το αγόρι του είπε ότι ήθελε να εξερευνήσει την Αίθουσα του Θρόνου και τις Βασιλικές Αίθουσες. Σύμφωνα με το ίδιο, είχε ήδη δει την Αίθουσα του Θρόνου και το Σαλόνι Μαλαχίτη.

“Θέλω να σου ευχηθώ επιτυχία. Πρώτον, θέλω η εκδρομή σου να τελειώσει καλά, ώστε να απολαύσεις αυτό που βλέπεις στο Ερμιτάζ. Μια μέρα δεν είναι αρκετή για το Ερμιτάζ», είπε ο Πούτιν και πρότεινε στο αγόρι και την οικογένειά του να επισκεφτούν το μουσείο ξανά το καλοκαίρι. Ο Πρόεδρος επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι αυτό είναι «ένα πολύ όμορφο μέρος», επειδή το Ερμιτάζ βρίσκεται στις όχθες του Νέβα, απέναντι από το Φρούριο Πέτρου και Παύλου. «Μπορείτε να περπατήσετε στην πλατεία του Παλατιού, να κάνετε μια βόλτα, να δείτε τον καλοκαιρινό κήπο – υπάρχουν πολλά να δείτε στην Αγία Πετρούπολη», τόνισε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Πούτιν μίλησε επίσης με τους γονείς του Nikita και συμφώνησε με το αίτημα της μητέρας της Nina Miroshnichenko να βοηθήσει στην αγορά φαρμάκων για την νόσο Duchenne.

Δείτε:

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί