Αστυνομικοί της ΑΙ: Από την αναγνώριση προσώπου μέχρι την τεχνολογία πρόβλεψης εγκλημάτων!

Στο κλασικό του μυθιστόρημα, το 1984, ο Τζορτζ Όργουελ φαντάστηκε πώς η Βρετανία θα μπορούσε μια μέρα να γίνει ένα ολοκληρωτικό κράτος επιτήρησης.

Ωστόσο, καθώς το μυθιστόρημα του Όργουελ γιορτάζει την 75η επέτειό του αυτόν τον μήνα, η βρετανική αστυνομία ήδη αναπτύσσει τεχνολογίες που θα έβαζαν σε ντροπή τον Big Brother.

Από τις κάμερες αναγνώρισης προσώπου που σας παρακολουθούν να ψωνίζετε μέχρι τους αλγόριθμους που προβλέπουν εγκλήματα πριν συμβούν, αυτά τα εργαλεία αισθάνονται σαν να έχουν αφαιρεθεί από τις σελίδες της επιστημονικής φαντασίας.

Αλλά δεν υπάρχει τίποτα φανταστικό σχετικά με τους αστυνομικούς της τεχνητής νοημοσύνης που ήδη περιπολούν στους δρόμους της Βρετανίας – και οι ειδικοί λένε ότι μένουν μόνο περισσότερα.

Ο Jake Hufurt, επικεφαλής έρευνας και ερευνών στο Big Brother Watch, προειδοποίησε τη MailOnline: «Υπνοβατούμε σε ένα αστυνομικό κράτος υψηλής τεχνολογίας».

Από την αναγνώριση προσώπου στο σούπερ μάρκετ σας μέχρι την ανατριχιαστική τεχνολογία που προβλέπει μελλοντικά εγκλήματα, η αστυνομία της Βρετανίας χρησιμοποιεί ήδη τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί τους εγκληματίες σε ολόκληρη τη χώρα.


Από το 2015, αρκετές αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τη Ζωντανή Αναγνώριση Προσώπου για τη σύλληψη καταζητούμενων ατόμων.

Η αστυνομία έχει εξουσίες να κηρύσσει ζωντανές ζώνες αναγνώρισης προσώπου, καταγράφοντας τα πρόσωπα οποιουδήποτε εισέρχεται.
Χιλιάδες πρόσωπα σαρώνονται από την τεχνητή νοημοσύνη για να βρεθούν εγκληματίες σε μια λίστα παρακολούθησης.

Οι National Highways δοκιμάζουν κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη για να κάθονται στις άκρες των δρόμων.
Αυτές θα ανιχνεύουν αυτόματα πότε κάποιος είναι στο τηλέφωνό του ή δεν χρησιμοποιεί ζώνη ασφαλείας.

Τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται πλάνα CCTV στην αστυνομία για ανάλυση αναγνώρισης προσώπου.
Τα καταστήματα εγκαθιστούν επίσης τις δικές τους κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη.

Επιπλέον οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να προβλέψουν τον κίνδυνο διάπραξης εγκλημάτων.
Μπορούν επίσης να προβλέψουν τον κίνδυνο που σχετίζεται με ορισμένες περιοχές.

Η αστυνομία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Τα πλήθη σαρώνονται με αναγνώριση προσώπου καθώς φτάνουν.

Η ζωντανή αναγνώριση προσώπου, όπως υποδηλώνει το όνομα, επιτρέπει στην αστυνομία να αναγνωρίζει τα καταζητούμενα άτομα ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος σε πραγματικό χρόνο.

Στη συνέχεια, ένας αλγόριθμος συγκρίνει τα πρόσωπα όσων περπατούν μπροστά από την κάμερα με μια «λίστα παρακολούθησης» καταζητούμενων εγκληματιών και δημιουργείται μια ειδοποίηση εάν η τεχνητή νοημοσύνη εντοπίσει έναν αγώνα.

Από το 2015 αρκετές αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία σε δημόσιους χώρους ως μέρος στοχευμένων καταστολών και σε πολυάσχολες εκδηλώσεις αστυνόμευσης.

Ωστόσο, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου και η Αστυνομία της Νότιας Ουαλίας ήταν από τους πιο ένθερμους υιοθέτες της τεχνολογίας.

Μόνο φέτος η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας έχει ήδη αναπτύξει οκτώ ζωντανές ζώνες αναγνώρισης προσώπου, μεταξύ των οποίων σε ένα παιχνίδι Six Nations και μια συναυλία του Bruce Springsteen.

Συνολικά, αυτές οι αποστολές σάρωσαν τα πρόσωπα 156.032 ατόμων, αλλά οδήγησαν σε μία μόνο σύλληψη.

Εν τω μεταξύ, η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει ήδη εφαρμόσει ζωντανή αναγνώριση προσώπου 73 φορές φέτος, καταγράφοντας 146.157 πρόσωπα και οδήγησε σε 209 συλλήψεις.

Η αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζουν ότι αυτές οι μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις παρακολούθησης δικαιολογούνται από τα αποτελέσματά τους.

Για παράδειγμα, το Υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι ένας καταζητούμενος σεξουαλικός δράστης στάλθηκε στη φυλακή αφού η αναγνώριση προσώπου τον εντόπισε στη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου του Αρχηγού της Εθνικής Αστυνομίας είπε στη MailOnline: «Η αστυνόμευση βρίσκεται σε μια περίοδο προκλήσεων και η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει ευκαιρίες στις δυνάμεις να δοκιμάσουν νέες ιδέες, να είναι δημιουργικοί και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και να είναι πιο αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του εγκλήματος».

Ακόμα, η αστυνομία τοποθετεί φορτηγά εξοπλισμένα με κάμερες σε ειδικές ζώνες, καταγράφοντας τα πρόσωπα οποιουδήποτε περνάει από εκεί.

Ωστόσο, ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη χρήση της ζωντανής αναγνώρισης προσώπου, υποστηρίζοντας ότι η τεχνολογία είναι υπερβολικά επεμβατική.

Ο κ. Hufurt λέει: «Είναι σαφές ότι ορισμένες [χρήσεις τεχνητής νοημοσύνης], συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας Live Facial Recognition, δεν είναι συμβατές με μια δημοκρατική κοινωνία και θα πρέπει να απαγορευθούν».

Το 2020, το εφετείο διαπίστωσε ότι η δίκη της αστυνομίας της Νότιας Ουαλίας, η οποία σάρωσε τα πρόσωπα χιλιάδων, είχε γίνει παράνομα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το απόρρητο ή η προστασία των δεδομένων.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι η αναγνώριση προσώπου μπορεί να είναι χειρότερη στην αναγνώριση μαύρων προσώπων, καθιστώντας τα ψευδώς θετικά στοιχεία και τις περιττές συλλήψεις πιο πιθανές.

Ενώ οι δοκιμές της Μητροπολιτικής Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι είχαν ακρίβεια 90%, οι δοκιμές που διεξήχθησαν από το Εθνικό Εργαστήριο Φυσικής του Ηνωμένου Βασιλείου (NPL) υποδηλώνουν ότι η μεροληψία παραμένει.

Στην έκθεση του NPL που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η τεχνολογία του Met βρέθηκε να έχει «στατιστικά σημαντική ανισορροπία μεταξύ δημογραφικών στοιχείων με περισσότερα μαύρα άτομα να έχουν ψευδώς θετικά αποτελέσματα από Ασιάτες ή Λευκούς».


Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει τον δρόμο της στην αστυνόμευση είναι μέσω της χρήσης καμερών που εντοπίζουν αυτόματα πότε διαπράττονται εγκλήματα.

Οι δρόμοι σε όλη τη χώρα μπορεί σύντομα να δουν τους εαυτούς τους να παρακολουθούνται από έναν αστυνομικό τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί για να καταστείλει τους κακούς οδηγούς.

Αυτή την εβδομάδα, η Safer Roads Humber ξεκίνησε μια εβδομαδιαία δοκιμή μιας κάμερας κινητής τηλεφωνίας με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία είναι εκπαιδευμένη να εντοπίζει εάν οι οδηγοί χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ή δεν χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας.

Η κάμερα ενεργοποιείται από ένα τρέιλερ που είναι σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου και καταγράφει εικόνες τυχόν οδηγών που περνούν.

Στη συνέχεια, οι εικόνες επεξεργάζονται από μια τεχνητή νοημοσύνη, με πιθανές παραβάσεις να επισημαίνονται και να διαβιβάζονται στην αστυνομία για εξέταση.

Για να αποφευχθεί η προκατάληψη, το σύστημα είναι «κλειδωμένο», που σημαίνει ότι δεν μπορεί να μάθει ενώ χρησιμοποιείται.

Ένας εκπρόσωπος των National Highways είπε στη MailOnline: «Αυτό διασφαλίζει ότι οι αλγόριθμοι δεν παρασύρονται και δεν εισάγουν μεροληψία.

«Το σύστημα διδάσκεται να αναζητά την παρουσία τηλεφώνου ή ζώνης ασφαλείας, οποιαδήποτε χαρακτηριστικά του οδηγού ή του οχήματος δεν σχετίζονται με τον προσδιορισμό της πιθανότητας παράβασης του τηλεφώνου ή της ζώνης ασφαλείας».

Αυτό έρχεται ως μέρος μιας ευρύτερης δοκιμής που διεξάγεται από την National Highways που ξεκινά φέτος και στοχεύει να ελέγξει εάν οι κάμερες AI θα μπορούσαν να κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη.

Αυτή η τρέχουσα δοκιμή θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2025, αλλά οι κάμερες έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί μέσω διαφόρων δοκιμών από το 2021.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώτες αναπτύξεις στο Ντέβον και την Κορνουάλη, βρέθηκαν σχεδόν 300 οδηγοί να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή να μην φορούν ζώνες ασφαλείας μέσα σε μόλις τρεις ημέρες.

Και, ως μέρος μιας δοκιμής 15 ημερών το 2022, ένα μεγαλύτερο σύστημα βασισμένο σε οχήματα εντόπισε 590 ζώνες ασφαλείας και 45 παραβάσεις κινητών τηλεφώνων.

Αναγνώριση προσώπου σε καταστήματα
Ωστόσο, δεν είναι μόνο στους δρόμους όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα σας παρακολουθεί.

Τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να καταπολεμήσουν τις κλοπές από καταστήματα.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο υπουργός Αστυνομίας Κρις Φιλπ ανακοίνωσε μια συνεργασία 600.000 λιρών (752.000 $) μεταξύ της αστυνομίας και 13 από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστούς ως Project Pegasus.

Στο πλαίσιο του Project Pegasus, καταστήματα θα μπορούσαν να στείλουν το δικό τους βίντεο CCTV στην αστυνομία για ανάλυση.

Στη συνέχεια, η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου AI για να εντοπίσει τους κλέφτες.

Αυτός ο τύπος τεχνολογίας ονομάζεται αναδρομική αναγνώριση προσώπου και αναζητά υπόπτους σε βάση δεδομένων γνωστών ατόμων.
Σύμφωνα με μια μελέτη της αστυνομίας της Νότιας Ουαλίας, αυτό μπορεί να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την ταυτοποίηση ενός υπόπτου από περίπου 14 ημέρες σε λίγα λεπτά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει επί του παρόντος συγκεκριμένος νόμος που να διέπει τη χρήση, επομένως εναπόκειται στην αστυνομία να χρησιμοποιήσει το κοινό δίκαιο για να αποφασίσει πότε θα ήταν σκόπιμο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι «απαραίτητη, αναλογική και δίκαιη», αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι αυτό δεν παρέχει μεγάλο προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας εντοπίζει ήδη 200 υπόπτους το μήνα χρησιμοποιώντας αναδρομική αναγνώριση προσώπου.

Και, πέρυσι, ο υπουργός αστυνόμευσης προέτρεψε τους αρχηγούς της αστυνομίας να διπλασιάσουν τον αριθμό των αναζητήσεων αναγνώρισης προσώπου με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης για να ξεπεράσουν τις 200.000.

Ενώ ο κ. Hufurt λέει ότι η Αναδρομική Αναγνώριση Προσώπου μπορεί να έχει θεμιτό ρόλο στην αστυνόμευση, υποστηρίζει ότι χρειάζονται καλύτερες προστασίες.

Λέει: «Η Βρετανία πρέπει να έχει μια σωστή συζήτηση σχετικά με το ρόλο που παίζουν τα μεγάλα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη στην αστυνόμευσή μας.

«Αντί να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και την αστυνομία να συνδυάσουν νομικές δικαιολογίες για να πειραματιστούν στο κοινό με παρεμβατική και οργουελική τεχνολογία».

Αλλά δεν είναι μόνο η αστυνομία που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να σας παρακολουθεί να ψωνίζετε – καθώς τα καταστήματα εγκαθιστούν τώρα όλο και περισσότερο τα δικά τους εργαλεία επιτήρησης τεχνητής νοημοσύνης.

Μια βρετανική εταιρεία, παρέχει αναγνώριση προσώπου για καταστήματα.

Η εταιρεία σχυρίζεται ότι αναγνωρίζει πρόσωπα ενός «αντικειμένου ενδιαφέροντος» καθώς εισέρχονται στις εγκαταστάσεις και στέλνουν ειδοποίηση στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Δεν χρειάζεστε ποινικό μητρώο για να μπείτε στη λίστα παρακολούθησης της εταιρείας, απλώς μια επίσημη κατάθεση μάρτυρα που παρέχει «εύλογους λόγους» για να σας υποψιαστεί για αδίκημα.

Στη συνέχεια, η εταιρεία διατηρεί τα βιομετρικά δεδομένα όσων περιλαμβάνονται στις λίστες παρακολούθησης για ένα χρόνο μετά την αναφορά τους, ώστε να αναζητήσει αυτά τα άτομα σε πλάνα CCTV.


Ωστόσο, έχει καταγραφεί περιστατικό όπου ο αθώος αγοραστής «κατηγορείται λανθασμένα για κλοπή και διώκεται από κατάστημα» μετά από δυσλειτουργίες του νέου λογισμικού αναγνώρισης προσώπου.

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει επίμονη κριτική και μια σειρά από νομικές προκλήσεις.

Σε έρευνα που ξεκίνησε από το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι το σύστημα της εταιρείας ήταν επιτρεπτό βάσει του νόμου, αλλά ότι οι πολιτικές της εταιρείας είχαν παραβιάσει τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων σε πολλά σημεία.

Το Big Brother Watched έχει επίσης κινήσει νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας και της Met Police, αφού το σύστημα αναγνώρισε εσφαλμένα έναν έφηβο αγοραστή ως κλέφτη.


Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Minority Report του 2002, η αστυνομία κοιτάζει το μέλλον για να προβλέψει και να σταματήσει τα εγκλήματα πριν καν συμβούν.

Και ενώ η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρόκειται να αρχίσει να καταδιώκει ανθρώπους για μελλοντικό έγκλημα, χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη με έναν παράξενο παρόμοιο τρόπο.

Μέσω μιας τεχνολογίας που ονομάζεται «προγνωστική αστυνόμευση», οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψουν πού είναι πιθανό να συμβεί το έγκλημα και ποιος είναι πιθανό να το διαπράξει.

Αυτά τα συστήματα λαμβάνουν τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που είναι διαθέσιμα στην αστυνομία και αλγόριθμους για να προσπαθήσουν να προβλέψουν τον κίνδυνο εγκλήματος.

Η Avon και η αστυνομία του Somerset χρησιμοποιούν ένα σύστημα που ονομάζεται SPSS το οποίο δημιουργεί μια «βαθμολογία κινδύνου» για άτομα με βάση προηγούμενα δεδομένα.


Εμπειρογνώμονες τεχνητής νοημοσύνης από κορυφαία πανεπιστήμια με εργαλεία «πρόβλεψης αστυνόμευσης» σε νέα δήλωση προειδοποιούν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να «τροφοδοτήσει παρανοήσεις και φόβους που οδηγούν σε μαζική φυλάκιση».

Εφόσον τα άτομα έχουν το δικαίωμα να μην υπόκεινται σε «καθαρά αυτοματοποιημένη απόφαση», είναι πρόθυμοι να τονίσουν ότι το σύστημά τους δεν «αξιολογεί την πιθανότητα διάπραξης εγκλήματος από ένα άτομο».

Αντίθετα, η Avon και η αστυνομία του Somerset λένε ότι το σύστημα δημιουργεί μια βαθμολογία που χρησιμοποιείται για να συμβουλεύσει μια τελική κρίση που γίνεται από έναν άνθρωπο.

Ωστόσο, μια λίστα μοντέλων που χρησιμοποιούνται SPSS που αποκαλύφθηκε από ένα αίτημα FOI δηλώνει ξεκάθαρα ότι μπορούν «να υπολογίσουν τον κίνδυνο διάρρηξης τους επόμενους 12 μήνες».

Τα μοντέλα ισχυρίζονται επίσης ότι μπορούν να προβλέψουν τον κίνδυνο να διαπράξει κάποιος μια σοβαρή ληστεία, να επαναλάβει το έγκλημα ή ακόμα και να γίνει θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Αντί να εξετάζουν τα άτομα και άλλα προγνωστικά εργαλεία αστυνόμευσης επικεντρώνονται σε γεωγραφικές περιοχές.

Από το 2018, η αστυνομία του Hertfordshire και μια εταιρεία που ονομάζεται αναπτύσσουν ένα εργαλείο πρόβλεψης με το όνομα HARM.

Το εργαλείο HARM της αστυνομίας του Hertfordshire (εικόνα) επιτρέπει στην αστυνομία να προβλέψει τον κίνδυνο εγκληματικότητας ανά περιοχή χρησιμοποιώντας παράγοντες όπως η ανεργία και προηγούμενα περιστατικά αντικοινωνικής συμπεριφοράς

Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στην αστυνομία να δημιουργήσει μια βαθμολογία κινδύνου για περιοχές τόσο μικρές με πληθυσμό μικρότερο από 1.000 έως 3.000 άτομα χρησιμοποιώντας δεδομένα όπως η ανεργία, η στέρηση, τα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς και προηγούμενα εγκλήματα.

Όπως και πριν, η αστυνομία υποστηρίζει ότι αυτά τα εργαλεία βοηθούν στην αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων και συμβάλλουν στη μείωση των ποσοστών εγκληματικότητας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας είπε στη MailOnline ότι « η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας κάνει πιο αποτελεσματικούς, αποδοτικούς και παραγωγικούς» σε όλη την αρμοδιότητα της αστυνομίας.

Ωστόσο, τα εργαλεία πρόβλεψης έχουν δεχτεί κριτική για πιθανή εδραίωση των προκαταλήψεων που καταγράφηκαν σε προηγούμενα αστυνομικά στοιχεία.

Για παράδειγμα, το 2018 μια εταιρεία κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε «ακατέργαστο προφίλ» εθνικότητας και πιστωτικών αναφορών για να αξιολογήσει τον κίνδυνο υποτροπής των ατόμων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το εργαλείο «υπερεκτιμούσε σκόπιμα τον κίνδυνο μεμονωμένων παραβατών» προκειμένου να μειώσει τα λάθη υψηλού κινδύνου.


Παρακολούθηση γηπέδων ποδοσφαίρου

Ένας από τους τομείς όπου η αστυνόμευση της τεχνητής νοημοσύνης γίνεται ολοένα και πιο κοινή είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Αλλά αυτό δεν είναι απλώς ένα φανταχτερό νέο VAR, καθώς η αστυνομία φέρνει την αναγνώριση προσώπου AI σε μερικές από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να καταζητούνται για αντικοινωνική συμπεριφορά ή άλλα εγκλήματα.

Με χιλιάδες θαυμαστές να εμφανίζονται και μόνο περιορισμένο αριθμό αστυνομικών, αυτό ανοίγει τις πιθανότητες να συλλάβετε αυτούς που διαφορετικά μπορεί να γλιστρήσουν.

Το 2023 το Met χρησιμοποίησε την Αναγνώριση Προσώπου Life σε έναν αγώνα της Premier League για πρώτη φορά ποτέ για να σαρώσει τα πρόσωπα χιλιάδων οπαδών που πήγαιναν να παρακολουθήσουν Άρσεναλ – Τότεναμ.

Το 2023 και το 2024 η αστυνομία χρησιμοποίησε Live Facial Recognition στο White Hart Lane κατά τη διάρκεια του Ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Το 2023, πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις αφού οι κάμερες σάρωσαν τα πρόσωπα χιλιάδων θαυμαστών.

Τρία άτομα που συνελήφθησαν περιελάμβαναν έναν άνδρα που καταζητείται για φυλάκιση για σεξουαλικά αδικήματα και ένας άλλος που κατηγορήθηκε για παράβαση διαταγής απαγόρευσης ποδοσφαίρου.

Αυτόν τον Απρίλιο, η Met προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι θα αναπτύξει τη Ζωντανή Αναγνώριση Προσώπου «στην περιοχή του White Hart Lane» ενόψει του Ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου.

Ομοίως, τα αρχεία του Met αποκαλύπτουν ότι η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε δύο φορές σε μια μέρα στο Selhurst Park του Crystal Palace κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εναντίον της Μπράιτον.

Παρά τη σάρωση των προσώπων περισσότερων από 4.000 θαυμαστών για τρεισήμισι ώρες, δεν έγιναν συλλήψεις.

Και, με τα αρχεία να δείχνουν ευρεία χρήση σε συναυλίες και άλλα αθλητικά γεγονότα, φαίνεται ότι η αναγνώριση προσώπου στα στάδια είναι πιθανό να γίνει πολύ πιο συνηθισμένη.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί