• Αρχική
  • Άρθρα
  • 100 celebrities καλούν τον Μπάιντεν να επιλέξει μαύρη υποψήφια αλλιώς θα χάσει

100 celebrities καλούν τον Μπάιντεν να επιλέξει μαύρη υποψήφια αλλιώς θα χάσει

baiden
100 Αφροαμερικανοί δημοσίευσαν ανοικτή επιστολή με τη οποία καλούν τον Τζο Μπάιντεν να επιλέξει μια μαύρη συνυποψήφια.

Ανάμεσά τους, ο ράπερ Diddy, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Charlamagne tha God, αλλά και προσωπικότητες του αθλητισμού και της θρησκείας,

«Το να μην επιλέξετε μια μαύρη συνυποψήφια το 2020 σημαίνει ότι θα χάσετε τις εκλογές», γράφουν οι υπογράφοντες, στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο αστέρας του NBA, Κρις Πολ.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, ζητήσαμε από τις μαύρες γυναίκες να κάνουν τα πάντα. Να κινητοποιήσουν τα στρατεύματα έως να ρισκάρουν την ζωή τους για το Δημοκρατικό Κόμμα, χωρίς αναγνώριση, ούτε σεβασμό, κρατώντας χαμηλό προφίλ και σίγουρα χωρίς να τις στηρίζουμε αρκετά», γράφουν στην ανοικτή επιστολή, που δημοσίευσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Εν αναμονή ανακοινώσεων του Τζο Μπάιντεν

«Και εμείς, οι μαύροι άνδρες, είμαστε αλληλέγγυοι προς εκείνες», τονίζουν οι υπογράφοντες απευθυνόμενοι στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το όνομα εκείνης που θα τον συνοδεύσει στις κάλπες εναντίον του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, την 3η Νοεμβρίου.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν, έχει υποσχεθεί από τον Μάρτιο να επιλέξει μία γυναίκα για συνυποψήφιά του, η οποία θα γίνει, σε περίπτωση νίκη τους, η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

με πληροφορίες iefimerida/ photo eurokinissi