Πούτιν 1999 vs Πούτιν 2024: Η διαφορά στην σημερινή ομιλία του

Η Ρωσία μπαίνει στο τελικό στάδιο!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε πρόεδρος της Ρωσίας την Τρίτη, σηματοδοτώντας την έναρξη αυτού που ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων των Ηνωμένων Εθνών, Σκοτ ​​Ρίτερ, αναμένει να γίνει το τελικό στάδιο της πλήρους αποκατάστασης από την Ρωσία του αυτοπροσδιορισμού της, χωριστά από αυτό που θέλει να επιβάλλει η Δύση στον υπόλοιπο πλανήτη! Είναι προφανές πως οι όποιες παγκόσμιες εξελίξεις θα πρέπει να λάβουν υπόψη αυτά που θέλει η «Αρκούδα».!

Στην ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας του, ο Πρόεδρος Πούτιν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ευθύνη του ως αρχηγού κράτους «να προστατεύσει τη Ρωσία και να υπηρετήσει τον λαό της» και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας για διάλογο με τη Δύση, εφόσον η τελευταία σταματήσει τις προσπάθειές της να της βάλει όρια.

«Ο διάλογος είναι δυνατός, μεταξύ άλλων για θέματα ασφάλειας και στρατηγικής σταθερότητας. Αλλά όχι από θέση ισχύος, χωρίς αλαζονεία, έπαρση ή προσωπική αποκλειστικότητα, αλλά μόνο με ίσους όρους, σεβόμενοι ο ένας τα συμφέροντα του άλλου», είπε ο Πούτιν

Η ομιλία του Πούτιν στην ορκωμοσία ήταν πολύ διαφορετική από την τηλεοπτική ομιλία που έδωσε όταν έγινε για πρώτη φορά εν ενεργεία πρόεδρος το 1999, αλλά παρόλα αυτά συνδέεται με ένα πολύ σημαντικό κοινό θέμα, είπε ο Scott Ritter στο Sputnik: «Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέστησε σαφές ότι η ασφάλεια της Ρωσίας και του ρωσικού λαού είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Γιατί θα έπρεπε να το πει αυτό; Επειδή τη στιγμή που μιλάμε, η Ρωσία βρίσκεται υπό επίθεση από πολλά έθνη σε όλο τον κόσμο – έθνη που επιδιώκουν την υπαρξιακή εξόντωση της Ρωσίας, αν όχι μέσω βίας, τότε μέσω οικονομικού στραγγαλισμού», είπε ο Ρίτερ.

Αντίθετα, το 1999, η Ρωσία αντιμετώπισε μια διαφορετική απειλή, σύμφωνα με τον σχολιαστή.

«Το 1999, η Ρωσία δεν αντιμετώπιζε επιθέσεις από έξω από ξένη επιρροή, αλλά επιθέσεις από μέσα», είπε ο Ρίτερ, επισημαίνοντας την βαθιά διείσδυση των δυτικών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων στην διακυβέρνηση της Ρωσίας (ειδικά επί Γιέλτσιν) όσο και στην ρωσική κοινωνία. «Αυτή ήταν μια Ρωσία που είχε χάσει την επαφή με τον εαυτό της», είπε ο στρατιωτικός αναλυτής!

Κατά την διάρκεια της θητείας του Πούτιν, η Ρωσία σταδιακά «εκκαθαρίστηκε» από αυτές τις συμπεριφορές, είπε ο Ritter, με τη σύγκρουση στην Ουκρανία να λειτουργεί ως καταλύτης που επιταχύνει τη μεταμόρφωση της Ρωσίας, αναγκάζοντας τις ελίτ και τους απλούς πολίτες να αναθεωρήσουν ποιοι είναι και τι τους καθορίζει.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, ο Ρίτερ αναμένει ότι η νέα θητεία του Πούτιν θα «παγιώσει την Ρωσία στα τελευταία στάδια αυτού του μετασχηματισμού που κάνει συνεχώς από το 1999, μια Ρωσία που θα εξαλείψει μια για πάντα το δηλητήριο της κακής επιρροής της Δύσης από το σύστημά της, δημιουργώντας μια καθαρή ρωσική αντίληψη για το τι είναι η Ρωσική Ομοσπονδία».

Όσον αφορά την επικοινωνία και την πιθανή συνεργασία με διεθνιστικά κέντρα ισχύος, αυτό θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα της Δύσης να σεβαστεί τη ρωσική ανεξαρτησία, είπε ο σχολιαστής.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέστησε σαφές στην ομιλία του ότι επιδιώκει καλές σχέσεις με τη Δύση. Η Ρωσία δεν επιδιώκει να κυριαρχήσει σε κανέναν. Αλλά η Ρωσία θέλει να συνυπάρξει ειρηνικά με τους δυτικούς γείτονές της ως ισότιμη, ως ένα έθνος που δεν ορίζεται από τις δυτικές αξίες, αλλά από τις ρωσικές αξίες», συνόψισε ο Ritter.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Sputnik Pool

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί