«Δεν δεχόμαστε μετρητά»: Χαμός με μαγαζιά που τα απαγορεύουν, vid

«Είναι πραγματικά αποκρουστικό αυτό που κάνουν».

Την οργή κατοίκων και τουριστών έχει προκαλέσει η επιλογή μίας παμπ στο Winchester της Αγγλίας να…απαγορεύσει τα μετρητά, δεχόμενη χρήμα μόνο σε άυλη μορφή!

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε «άδικη» για τα άτομα -ανεξαρτήτως ηλικίας- τα οποία τους αρέσει η ελευθερία να ξοδεύουν τα χρήματά τους χωρίς να χρησιμοποιούν κάρτα ή κινητό τηλέφωνο.

Παρόλο που στη Μ. Βρετανία δεν είναι παράνομο για μία επιχείρηση να αρνηθεί έναν συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής (π.χ. τα μετρητά), εντούτοις η απόφαση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Η υπόθεση με τη συγκεκριμένη παμπ έλαβε διαστάσεις όταν μία γυναίκα προσπάθησε να παραγγείλει ποτά στο πανδοχείο του 18ου αιώνα αλλά είχε μόνο ένα χαρτονόμισμα των 20 λιρών για να πληρώσει.

Δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter, δείχνοντας μια έντονη συζήτηση με μία υπεύθυνη του χώρου που της είπε ότι δεν θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί αν μπορούσε να πληρώσει μόνο με μετρητά.

«Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να σας σερβίρω τίποτα».

Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα, το γεγονός ότι «ξεφυτρώνουν» συνεχώς τέτοια μαγαζιά που αρνούνται τις πληρωμές με φυσικό χρήμα, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι και σε τουριστικές περιοχές, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε άτομα μεγάλης ηλικίας:

Freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί