«Η Ρωσία αφυπνίστηκε»! Πρώην Βρετανός διπλωμάτης αποκαλύπτει – ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε

Ο πρώην Βρετανός διπλωμάτης Alastair Crooke σχολιάζει την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ρωσία μετά από μια πρόσφατη επίσκεψη εκεί σε ένα σχετικά πρόσφατο επεισόδιο του γεωπολιτικού podcast “Judging Freedom”.

«Η Ρωσία ξαναβρίσκει τον εαυτό της, ξαναβρίσκει τι σημαίνει να είσαι Ρωσία», είπε, μεταξύ άλλων ο πρώην πρέσβης και συνέχισε:

«Η Ουκρανία είναι αυτή που ξύπνησε την Ρωσία και την επανέφερε στις αισθήσεις της δημιουργώντας την ευκαιρία ή, δημιουργώντας αυτή την νέα της ταυτότητα!

Η Ρωσία ξαναβρίσκει και πάλι τον εαυτό της, αυτοπροσδιορίζει και πάλι αυτό που είναι η Ρωσία!

Η οικονομία της πάει καλά, μια νέα μεσαία τάξη αναδύεται από αυτή την οικονομία και, εάν κοιτάξτε παραπέρα, υπάρχουν συνεχώς δημιουργικά πλάνα για όλη αυτή την απέραντη περιοχή.

Η Σιβηρία είναι πηγή σπουδαίων τεχνολογικών  ιδρυμάτων επιστημονικής έρευνας  -τα οποία ξεπηδούν εκεί, τα οικονομικά θέματα αναπτύσσονται! Θέλω να πω με άλλα λόγια ότι,  κυριολεκτικά υπάρχει ένα είδος “αφυπνισμένου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας”. Πολύ εντυπωσιακό»!

Ο Crooke τώρα ηγείται του Conflicts Forum που εδρεύει στην Βηρυτό, το οποίο ίδρυσε. Προηγουμένως ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος τόσο στην βρετανική υπηρεσία πληροφοριών (MI6) όσο και στην διπλωματία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε το βίντεο:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί